Translate

İzleyiciler

18 Ocak 2012 Çarşamba

İnternet tutulması başladı!

Tüm dünyada aynı anda yapılan internet eylemi Türkiye'de de başladı.

Wikipedia, Reddit, Mozilla gibi dünya devlerinin yanında Türkiye'den de pek çok site, SOPA'nın (Çevrimiçi Korsanlığı Önleme Yasası) ABD'de oylanması öncesi karartma uyguluyor.

ABD’de gündeme gelen SOPA (Stop Online Piracy Act) yani “Çevrimiçi Korsanlığı Önleme Yasası” 24 Ocak'ta kongrede oylanacak. Yasa, hükümete, ticareti yapılan ürünlerden, kullanılan içeriklere, yayınlanan videolardan, bilgisayar oyunlarına kadar pek çok içeriğin bulunduğu siteyi kapatma yetkisini vereceği için web siteleri tarafından protesto ediliyor.
Yasa tasarısının sansürü de beraberinde getireceğini savunan web siteleri bir günlük grev başlattı. Reddit, Mozilla, Wordpress başta olmak üzere yüzlerce site 12 saat boyunca karartma uygulayacak, Wikipedia ise İngilizce versiyonunu 24 saat süreyle karartacak.
Türkiye'den de Alternatif Bilişim Derneği, sansüre sansür, incisözlük, elma+alt+shift ve futuristika'nın da aralarında olduğu pek çok site karartma yaparak bu küresel eylemin bir parçası oldu. Eyleme katılan siteler internettutulmasi.com adresinde buluşuyor.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail