Translate

İzleyiciler

10 Mart 2016 Perşembe

Özel alanım için CNAME kaydı oluşturma

Alanınız Blogger haricinde bir şirkete kayıtlıysa, CNAME kaydı oluşturmak için aşağıdaki talimatları uygulamanız gerekir. Bu süreç, yeni satın alınan alanlar için yaklaşık 24 saat sürmektedir.

CNAME nedir?

CNAME veya Kanonik Ad, bir kullanıcının, web sayfalarınızı nerede bulacağını belirleyen, Alan Adı Sistemindeki (DNS) bir giriştir. CNAME'i, özel alanınızı blogunuzla ilişkilendirmek için kullanırsınız.

Alanınızı kaydettirdikten sonra, blogunuz için belirli bir alt alan kullanmayı isteyip istemediğinize karar verin. Örneğin, www.alanim.com yerine blog.alanim.com kullanabilirsiniz.

CNAME oluşturma süreci nasıl çalışır?

Öncelikle, seçtiğiniz blog adresi için, ghs.google.com ile ilişkilendiren bir CNAME kaydına ihtiyacınız vardır. Örneğin, blog.alanim.com adresini seçtiyseniz, blogu ghs.google.com ile ilişkilendirmeniz gerekir.
İkinci olarak, güvenlik için ikinci bir CNAME kaydına ihtiyacınız vardır. Alanınızı Blogger'a kaydetmeye çalıştığınızda, sistem başarısız olur ve iki güvenlik kodu görüntüler. Kısa kodu (örneğin, hqzzzn56a3ri) uzun kodla (örneğin, gv-oc7x5vzzzqxirt.dv.googlehosted.com) ilişkilendirmek için ikinci bir CNAME kaydı oluşturmanız gerekir. Not: DNS kayıtlarında yapılan değişikliklerin geçerlilik kazanması 48 saate kadar sürebilir.

CNAME kaydı oluşturma

Her barındırma hizmetinin CNAME kayıtları oluşturma biçimi birbirine göre biraz farklılık gösterir. Aklınıza takılan noktalar olduğunda, ek talimatlar için alanınızı size sağlayan şirketle görüşün.
  1. Barındırma hizmetinize ait web sitesinde hesabınızla giriş yapın.
  2. DNS yönetimi sayfasına gidin.
  3. CNAME kayıtları, özel Alan Adı Hizmeti (DNS) kayıtları olduğundan, bu kayıtlar "DNS Yönetimi" veya "Ad Sunucusu Yönetimi" gibi bir bölümde yer alabilir. CNAME kaydı oluşturmak için gelişmiş ayarları etkinleştirmeniz gerekli olabilir.
  4. Blogunuzda kullanmak istediğiniz adrese ait mevcut CNAME girişlerini silin.
  5. Google'ı işaret edecek yeni bir CNAME kaydı girmeden önce, aynı takma ada sahip mevcut girişleri silin. Mevcut bir web adresini Blogger'a aktarmayı düşünüyorsanız, önce söz konusu adreste bulunan içeriği başka bir yere kopyalamak isteyebilirsiniz.
  6. CNAME kaydınızı oluştururken aşağıdaki tabloda bulunan bilgileri kullanın.
  7. Hizmetiniz sunucu bilgilerini doğrudan DNS tablolarına girmeyi gerektiriyorsa alttaki girişle bir CNAME türünün ilişkilendirilmiş olması gerekir.
Barındırıcı Adı/Takma Ad: www
Bu, seçtiğiniz Web sitesi adresinin bölümüdür. Örneğin, adresiniz www.alanim.com ise, www girin.
Değer/Hedef: <ALANINIZ>.ghs.googlehosted.com
Örneğin, adresiniz olarak www.alanim.com'u seçtiyseniz www.alanim.com.ghs.googlehosted.com girişini yapın.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail