Translate

İzleyiciler

2 Mart 2016 Çarşamba

Monitör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte monitörlerde artık sınıflara ayrıldılar. Sizler için günlük kullanım veya oyun için monitör alırken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.


Monitör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günlük kullanım için monitör satın alan kullanıcıların büyük bir bölümü, özellik tarafında çok yüksek arayışlara girmiyorlar. Ancak konu oyun olunca, tepkime
süresinden panel tipine kadar birçok etken, oyuncunun performansını etkiliyor.

Hazırlamış olduğumuz bu rehber, monitör satın alma kararı sürecince size yardımcı olacak. 

Ekran Boyutu

Monitör tercihinde dikkat etmeniz gereken ilk etken, ekran boyutu olacaktır. Ekran boyutu konusunda karar verirken, bilgisayar kullanımı sırasında çalışma yoğunluğunuz çok önemlidir.
16-02/16/philips-bdm3270qp-3.jpg
Aynı anda 2-3 işlemi yapmanız gerekiyor ve sürekli pencereler arasında dolaşıyorsanız, büyük boyutlu bir monitör tercih etmelisiniz.
Bu tarafta tercihiniz oyuncularında çok sık kullandığı 24 - 27 inç arası boyutlarda bir monitörden olabilir. Ev kullanımı için ise, 19 - 21.5 inçboyutlarında bir monitör tercih edilebilir.

Çözünürlük

Ekran boyutu konusunda karar verdikten sonra, bir diğer önemli etkençözünürlük. Eğer benim oyunla işim yok, sadece ofis işleri ve ev kullanımıiçin diyorsanız Full HD yeterlidir.
16-02/16/maxresdefault.jpg
Ancak orta-üst seviye bir sisteminiz var ve oyun oynamayacağım diyorsanız4K çözünürlükte bir monitöre kadar tercih yapabilirsiniz.
Oyun amaçlı satın alıyorsanız, burada işler karışıyor. Çözünürlük yükseldikçe sisteme binen yük arttığı için, 4K bir monitörle alınabilecek FPS değeri ile Full HD monitör arasında devasa bir fark var.
Önerimiz oyun amaçlı monitör tercihinde Full HD veya 2K çözünürlükten öteye gitmemeniz.

Yenileme Hızı ve Tepki Süresi

Oyuncuların en büyük tercihine geldik. Yenileme hızı ve tepkime süresi oyunlarda, karşı tarafa karşı yenilmenizi bile etkileyebilecek iki konudur. Günümüzde yaygın olan 60 Hz, 75 Hz, 120 Hz ve 144 Hz oranları Hertz değerleri yani ekranın yenilenme hızıdır.
16-02/16/maxresdefault-1.jpg
Bu ne kadar yüksek olursa, ekrandaki görüntü o kadar hızlı yenilenir. Tepki süresi ise ekrandaki piksellerin renk değiştirme hızıdır ve 5ms bir monitör ile 1ms monitör arasında oyuncular için uçurum gibi bir fark vardır.

Panel Tipi

Günümüzde oldukça yaygın olan TN Panel, ucuz olması ve yüksek ekran yenileme hızları ile oyuncular için idealdir.
16-02/17/1-rog-pg279q-gaming-monitor.jpg
Renk gösterimi açısından oldukça başarılı olan IPS Panel ise, grafik tasarımcıların bir numaralı tercihidir. TN Panellere göre daha düşük tepki süresi ve yenileme hızlarına sahiptir.

Günlük kullanım için tavsiyemiz

300 - 500 TL fiyat aralığında 5ms tepkime süresine sahip olan 21.5 inç boyutunda bir monitörü farklı marka tercihleri ile rahatlıkla bulabilirsiniz.
16-02/17/basliksiz-1.jpg

Oyun ve Grafik amaçlı tavsiyemiz

Oyun ve grafik amaçlı kullanımda fiyat aralığı oldukça geniş yapıda, zira 900 TL'den 4000 TL'ye kadar monitör bulabilmek mümkün.
16-02/17/basliksiz-1-1455711152.jpg
:: Sizin monitör satın alma kriterleriniz nedir?

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail