Translate

İzleyiciler

9 Mart 2016 Çarşamba

Monitörünüzün parlaklığını ve karşıtlığını ayarlama


Metnin okunabilirliğini iyileştirmek ve dijital resimlerin daha fazla basılmış gibi görünmelerini sağlamak için monitörünüzün parlaklık ve karşıtlığını ayarlayabilirsiniz.
Ekranınızın parlaklık ve karşıtlık ayarlarını yaparken sonuçları iyileştirmek için Ekran Renk Ayarı'nı kullanın. (Ekran
Renk Ayarı, bu renk ayarları ve diğerlerini ayarlamanıza yardımcı olur.) Windows'da ekran renginizi ayarlamayla ilgili daha fazla bilgi için bkz.Ekranınızı ayarlama.
Parlaklığı ve karşıtlığı ayarlama biçimi ekranınıza bağlı olarak değişir.
  • Monitörün önündeki parlaklık ve karşıtlık düğmeleri. Bazı monitörlerde parlaklık ve karşıtlık denetimleri öndedir ve aşağıdaki görüntüde gösterilen standart semboller kullanılır.
    Parlaklık ve karşıtlık simgelerinin resmi
    Parlaklık ve karşıtlık simgeleri
  • Ekran menüsü. Ekran menüsünü kullanarak ve ardından menüde parlaklık ve karşıtlığı ayarlayarak bazı ekranların parlaklık ve karşıtlık ayarlarını değiştirebilirsiniz. Çoğu zaman monitörün önündeki bir düğmeye (muhtemelen etiketli Menü) basarak ekran menüsünü görüntüleyebilirsiniz.
  • Dizüstü bilgisayar ekranı. Dizüstü bilgisayar ekranlarında önde parlaklık veya karşıtlık düğmeleri yoktur. Dizüstü bilgisayarların çoğunda, karşıtlık ayarı denetimi yoktur. Ancak, çoğu dizüstü bilgisayarın parlaklığını Fn tuşunu basılı tutup ardından parlaklığı azaltmak için (Parlaklığı azalt düğmesinin resmi) veya parlaklığı artırmak için (Parlaklığı artır düğmesinin resmi) bir işlev tuşuna basarak ayarlayabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarda Ekran Renk Ayarı'nı kullanırken ekranı en parlak ayara getirin.
Ekranınızın parlaklık ve karşıtlığını ayarlamayla ilgili daha fazla bilgi için birlikte verilen bilgileri denetleyin ya da üretici web sitesine gidin.

Uyarlamalı parlaklığı kullanarak parlaklığı otomatik olarak ayarlama

Uyarlamalı parlaklık, Windows'da ekran parlaklığını bilgisayarınızın bulunduğu ortamdaki aydınlatma koşullarına uydurmak üzere otomatik olarak ayarlamak için bir ışık algılayıcısı kullanan bir özelliktir. Uyarlamalı parlaklığı kullanmak için bilgisayarınıza ışık algılayıcıları takıp etkinleştirmelisiniz.
Dizüstü veya bilgisayar monitörünüzün uyarlamalı parlaklığı destekleyip desteklemediğini belirlemek için Güç Seçenekleri'ndeki Uyarlamalı parlaklığı etkinleştir ayarını (aşağıdaki işlemde bahsedildi) arayın veya bilgisayarınızla gelen bilgileri denetleyin.

Uyarlamalı parlaklığı açmak veya kapatmak için

  1. Güç Seçenekleri'ni açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmiDenetim Masası'nı, Sistem ve Güvenlik'i ve ardından Güç Seçenekleri'ni tıklatın.
  2. Herhangi bir plan altında, Plan ayarlarını değiştir'i tıklatın.
  3. Gelişmiş güç ayarlarını değiştir'i tıklatın.
  4. Listede Ekran'ı genişletin ve ardından Uyarlamalı parlaklığı etkinleştir'i genişletin.
  5. Bilgisayarınız pil gücü ile çalışırken uyarlamalı parlaklığı açmak veya kapatmak için Pilde'yi tıklatın ve ardından listedeAçık veya Kapalı'yı tıklatın.
  6. Bilgisayarınız prize takılıyken uyarlamalı parlaklığı açmak veya kapatmak için Prize takılı'yı tıklatın ve ardından listedeAçık veya Kapalı'yı tıklatın.
  7. Uygula'yı tıklatın. Tamam'ı tıklatın.

Not

  • Uyarlamalı parlaklık Windows 7'nin tüm sürümlerinde kullanılamaz.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail