Translate

İzleyiciler

20 Haziran 2015 Cumartesi

Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?


Windows 10 işletim sistemi, Windows 7 aynı zamanda Windows 8.1 yazılımlarını üzerinde barındıran cihazların yükseltilme yapılması sonucunda ortaya çok temiz bir kurulum sürecin gerçekleştirilmesine izin verileceği bir Microsoft yetkilisi tarafından rehber olarak açıklandı.


Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Gerçekleştirilir?
Microsoft firmasının üzerinde pür dikkat bir şekilde alışmış olduğu yeni işletmiş sistemi olan Windows 10, Şu anda sadece Teknik Ön izleme sürümü çatısı altında resmi olarak ise Build 10130’a erişim sağlamıştı, 29 Temmuz tarihinden itibaren ise kullanıcıların huzuruna final sürümüyle çıkacak. Windows 7 beraberinde Windows 8’in üzerinde barındırmış olduğu en iyi özellikleri bir arada toplayan Windows 10 sayesinde gerek arayüz gerek performans konusunda oldukça başarılı bir işletim sistemi ortaya çıkıyor.
Microsoft’un son yazılımı olan Windows 10’a geçiş yapmayı düşünüyorsanız, ISOdosyasını araştırmadan masaüstüne gerçekleştirilen bir bildirim ile indirme gerçekleştirebilirsiniz.
Windows 7 ya da Windows 8.1’den Yükseltme Sonucunda Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Microsoft yetkililerin cihazlara göndermiş olduğu bildirimle birlikte yükseltmeyi gerçekleştirdiyseniz, C: klasörü içerisinde bir windows.old adına sahip olan bir klasör oluşacak ve bu klasörün boyutu oldukça yüksek olacak.
Windows 8.1 ile ortaya çıkan özellik sayesinde karşımıza çıkan “Her şeyi Kaldır”sayesinde gereksiz dosyalardan kurtulacaksınız hem de oldukça temiz bir kullanımla karşı karşıya kalacaksınız. Bu işlemleri gerçekleştirmek için aşağıda vereceğim adımları izleyebilirsiniz.
İlk olarak Windows Tuşu + I ya da istem tepsisi üzerinde yer alan Yeni Ayarlar’a tıklayarak ulaşabileceğiniz Ayarlar menüsüne erişim yaparak devamında iseGüncelleştirme ve Güvenlik ardından da Kurtarma son olarak ise Bu Bilgisayarı Sıfırla yolunu izliyoruz.


Sizlere sorulacak olan seçenek içerisinde oldukça dikkatli olmalısınız. Dilerseniz tüm uygulama ve ayarlarınızın kaldırılacağı beraberinde ise sadece kişisel dosyalarınızın, Uygulamalarınızın ve ayarlarınızın kaldırılacağı her şeyi kaldır seçeneği. Bu seçeneklerin ortak noktası temiz bir yazılımı getirirken lisansınızı da koruyacak.
.ISO Dosyası ile Temiz Bir Kurulum:
Geliştirilen yeni işletim sistemini kişisel bilgisayarınızdan başka bir arkadaşınızın bilgisayarın da kurma düşüncesindeyseniz .ISO dosyasıyla gerçekleştirilen kurulum oldukça yerinde bir karar olacaktır. .ISO üzerinden gerçekleştirilen kurulum yaklaşık olarak üç adımdan oluşuyor. Bunlar:
  • Doğru bir .ISO dosyası
  • Ön Yüklenilebilir USB sürücüsü
  • Başarılı bir kurulum
İlk adım için Microsoft firmasının sitesini ziyaret ederek Windows 10 Teknik Ön İzlemesürümünü bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İlk adımı tamamladıktan sonra şimdi de ikinci aşamaya geçebiliriz. Bu aşama da ise Ön Yüklenebilir bir USB sürücünüzü oluşturmanız gerekiyor. Bunun için Windows 7 USB/DVD Download Tool programından yararlanabilirsiniz.


Windows 10 için UEFI Yapısı Üzerine USB Hazırlama:
Eğer kullanmış olduğunuz bilgisayarınız UEFI desteği varsa, Windows 10 yazılımını normal bir kurulum yerine UEFI üzerinden kurmanız çok mantıklı bir karar olacaktır. Bu süreç içerisinde yardımcı yazılım olarak Rufus programından yararlanabilirsiniz.
Rufus sayesinde Windows 10 UEFI Bootable USB yani Ön Yüklenilebilir USB Sürücü oluşturma işlemi oldukça basit. Programı açtıktan sonra ilk olarak Aygıtbölümünden kullanmış olduğunuz USB sürücüsünü seçin beraberinde ise Disk Bölümü Düzeni ve Hedef Sistemi Türünü kısmını “UEFI için GPT Bölüm Düzeni” olarak,Dosya Sistemini ise “FAT 32” olarak belirlemelisiniz. Tüm seçenekleri gerçekleştirdikten sonra aşağıda vereceğim görselleri takip edebilirsiniz.




Kurulum için aşağıda ki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Sonuç olarak Windows 10 bu şekilde gözükecek.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail