Translate

İzleyiciler

29 Mart 2014 Cumartesi

Diskiniz çöktüğünde sizi kurtarır!


Sabit diskiniz durduğunda sizi kurtaracak 5 hizmet!

sabit,disk,çökme,yazılım,kurtarma,program,indir,download,çözüm,bilgisayarSabit diskiniz bozulursa önemli verilerinize, yedeklerinize nasıl ulaşacaksınız? Cevabı bu yazımızda.

Sabit diskiniz er ya da geç ömrünü tamamlayacak, kendini emekliye ayıracaktır. Bazı durumlarda bu, yavaş yavaş gerçekleşir ve bu sırada verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Ancak diskiniz bazen bir anda çalışmayı reddedebilir.

Bu tür sorunlara karşı hazırlıklı olsanız bile, yedeklerinize yeni bir sabit disk alıp Windows'u kurana kadar erişemeyebilirsiniz. Ancak aşağıdaki web siteleri ve araçları, sabit diskiniz ne durumda olursa olsun, verilerinize ulaşmanıza olanak sağlıyor.


CrashPlan

CrashPlan, yedeklerinize birçok biçimde ulaşmanıza izin veren harika bir çözüm. CrashPlan+ veya sınırsız üyeliğiniz varsa verilerinizi CrashPlan sunucularına yedekleyebiliyor, onlara CrashPlan'ın mobil uygulamasıyla ulaşabiliyorsunuz.


Bu işlev, bazı zamanlarda hayatınızı kurtarabilir. Örneğin üzerinde çalıştığınız bir belge yedeklenmişse, ona CrashPlan uygulaması üzerinden erişip istediğiniz kişiye e-posta olarak gönderebilirsiniz.


Office Online

Notlarınızı kağıda yazmak yerine bilgisayarınızda saklamayı tercih ediyorsanız, Microsoft'un note alma programı OneNote, onlara internetten ulaşmanıza izin veriyor.

Office Online, OneNote'un tam anlamıyla işlevsel bir sürümünü web'e taşıyor. Bazı özellikleri eksik olsa da sabit diskinize erişemediğinizde imdadınıza yetişecek kadar iyi.


Dropbox

Farklı amaçlar için kullanabileceğiniz Dropbox, önemli dosyalarınızı her zaman erişebileceğiniz uzaklıkta tutmasıyla kritik bir işlev görüyor. Dropbox'ın ücretsiz mobil uygulaması, neredeyse her mobil platformu destekliyor. Dropbox sayesinde belgeler, hesap tabloları, resimler ve indirmeler gibi önemli en önemli dosyalarınızı bulutta, güvende saklayabiliyor, istediğiniz zaman kolayca cihazınıza kaydedip görüntüleyebiliyorsunuz.


CCleaner

CCleaner, sisteminizdeki çöplüğü temizlemek ve onu optimize etmek için harika bir araç ancak az bilinen özellikleri de var. Örneğin sabit diskinizde yüklü programların listesini bir metin dosyasına kaydedebiliyorsunuz. Windows'u baştan kurarken tüm programları yedekleme şansınız olmadığından, böyle bir işleve ihtiyacınız olabilir. Tools sekmesi > Uninstall yolunu izleyin. Sağ altta "Save to text file..." seçeneğini göreceksiniz.

Küçük bir not: CCleaner'ı indirirken araç çubuğu içermeyen "Slim" sürümünü seçmeye dikkat edin.


Ninite

Bilgisayarınızı baştan kurduktan sonra en son isteyeceğiniz şey, başında saatlerce oturup programlarınızı kurmakla uğraşmaktır. Windows ve Linux'ta çalışan Ninite, seçtiğiniz programları otomatik olarak yükleyerek sizi bu dertten kurtarıyor. Mac OS X kullanıcıları, Ninite yerine  Get Mac Apps'i kullanabilirler.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail