Translate

İzleyiciler

2 Haziran 2012 Cumartesi

Uyanın da balığa gidelim!..

Antivirüs devinden gelen bu haber, birçoğumuzun hala "uyuduğunu" kanıtlıyor!

Dünyadaki Windows yüklü her 6 bilgisayardan biri temel güvenlik yazılımlarından yoksun.
McAfee'nin 24 ülkedeki 28 milyon civarında bilgisayardan gelen Security Scan Plus verilerine
dayanarak yaptığı araştırmaya göre, cihazların yüzde 17'si firewall ve virüs koruması olmaksızın nete bağlanıyor.
Scan Plus kullanıcıları genelde sorun yaşadıkları zaman bu yazılımı kurdukları için, verinin çoğunluğunun zaten korumasız olan bilgisayarlardan gelmesi mümkün. Bu da araştırma sonuçlarının çok kesin olmaması anlamına geliyor.
Koruma programlarının olmaması, resimler, mali belgeler gibi dosyaları tehdit ediyor. Yapılan bir başka araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 27'si bu verileri kaybetmeleri halinde yedeklerinin olmadığını söylüyor.
McAfee bazı tüketicilerin "nasılsa bana bulaşmaz" mantığıyla antivirüs programı kurmaya gerek görmediğini düşünüyor:

"Pek çok tüketici, sadece bildikleri 'güvenli' sitelerde gezinerek kötü niyetli içerikten korunduklarını düşünüyor. Gerçek şu ki, saldırılar gitgide daha akıllı bir hale geliyor. Ayrıca akıllı telefon ve tabletlerin kullanımının yaygınlaşmasıyla mobil cihazlardaki kötü niyetli yazılımların yarattığı tehdit artıyor çünkü insanlar mali bilgiler, kredi kartı bilgileri gibi kişisel verileri bu cihazlarda saklıyorlar."

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail