Translate

İzleyiciler

2 Haziran 2012 Cumartesi

".sucks" adında üst seviye bir internet domain adı

Başvurmak için 185.000 doları gözden çıkarmanız gereken bu domain'ler şaşırtıyor!

Yeni kurulan bir şirket, ".sucks" adında üst seviye bir internet domain adını işletmek üzere yola koyuldu.
Vox Populi Registry, ICANN'a yeni domain adı için 185.000 dolar ödeyerek başvuran şirketlerden biri oldu. CEO John Berard'a göre .sucks domain soneki, "değerli bir dialog" oluşturacak. Vox Populi, pool.com ile tanınan Kanadalı domain adı registrar grubu Momentous'un bir iştiraki.

Vox Popili'nin teklifinin ICANN tarafından hoş karşılanmayacağı düşünülüyor. Sadece yetişkinlere yönelik .xxx gTLD adresi, ICANN tarafından kabul edilmemişti. Dolayısıyla .sucks da ICANN'in onayından geçmeyebilir.
ICANN, 4 aylık başvuru sürecini kapatmadan önce 1.900 yeni gTLD başvurusu aldığını söylüyor. Bunlar arasında başka .sucks başvuruları olabileceği de düşünülüyor.
Google da bu domain'ler için başvurmuş!

Üst seviye domain'ler için başvuru süresi doldu, ancak Google'dan Vint Cerf, şirketin halihazırda birkaç başvuruda bulunduğunu açıkladı. Başvuruların arasında eğlence potansiyeli yüksek en az bir domain bulunuyor.
Google'ın başvurduğu üst seviye domain adları arasında .google, .docs, .youtube ve .lol gibi isimler bulunuyor.
Üst seviye bir domain'i satın almak için 185.000 dolar ödemeniz, bunun yanına yıllık 25.000 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Dolayısıyla sadece Google gibi şirketler bu tür domain adları için başvurabiliyor. ICANN, aldığı tüm başvuruların sonuçlarını 13 Haziran 2012'de açıklayacak.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail