Translate

İzleyiciler

16 Haziran 2012 Cumartesi

Şifrenizin çalınmaması için ilginç icat!

Kablosuz ağınıza evinizin dışından ulaşılmasını tamamen engellemek için artık çok ilginç bir yol var.
Evinizdeki kablosuz ağınıza meraklı komşularınızın girdiğinden mi şüpheleniyorsunuz? Ağınızın hack'lenmesinden mi korkuyorsunuz? Artık sağlam şifreler üretmekle uğraşacağınıza çok daha sağlam bir yol var.

Institut Polytechnique de Grenoble ve Centre Technique du Papier'den 2 Fransız grup, Metapaper adını verdikleri özel bir duvar kağıdı geliştirdiklerini duyurdular. Üzerinde güöüş partiküllerinden oluşan özel bir kaplama bulunan Metapaper, içerideki Wi-Fi sinyallerinin dışarıya çıkmasını engelliyor. Ama bu arada 3G gibi sinyallerin girişine de engel olmuyor.
Fiyatının "orta seviye" standart duvar kaıtları kadar olacağı söylenen Metapaper'ın tek bir sorunu var; o da sadece duvarları değil, yeri ve tavanı da kaplamanız gerekmesi.
Metapaper'ın ne zaman piyasada olacağına dair bir açıklama ise henüz yapılmış değil.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail