Translate

İzleyiciler

17 Haziran 2012 Pazar

2013'ün bilgisayarları!

 2013 yılında, konu bilgisayarlar olunca işte bu 7 şeyi konuşacağız...

Asyanın en önemli teknoloji şirketlerinin yeni donanımlarını sergilediği Computex, geçtiğimiz hafta sona erdi. Ancak laptop tanıtımlarının çokluğu ve gösterinin E3 ile aynı günlere denk gelmesi, onu
takip etmeyi biraz zorlaştırdı. Bu yazımızda Computex 2012'nin en önemli 7 trendini sizler için bir araya getirdik. Bu donanımlara ve teknolojilere dikkat edin, çünkü hepsi önümüzdeki senenin gözdeleri olmaya adaylar.

Ultrabook'lar: Gösterinin en parlak yıldızları olan ince ve Intel Ivy Bridge'li ultrabook'lar, çok sayıda üretici tarafından görücüye çıktı. Vaio netbook, Toshiba'nın genişliğiyle dikkat çeken
modeli Sattelite U ve Acer Aspire Ultra M3, öne çıkanlar arasındaydı.

Tabletler: Intel ve ARM tabanlı Windows 8 tabletleri Computex'de adeta havada uçuşuyordu. Katılımcı şirketlerin çoğu, Windows 8'li tabletlerini gösterdiler.

Dönebilen notebook'lar: Computex'de alıştığımız tabletlerin yanında azımsanmayacak miktarda dönüşebilen notebook'da gördük. Bunlardan belki de en ilginç olanı, Asus'un iki ekranlı, bir laptop'tan tablete "pürüzsüz" geçiş yapabilen Taichi melez notebook'uydu.

Windows 8: Computex, Windows 8'li notebook'lar, tabletler, melez bilgisayarlar ve hepsi-bir-arada PC'ler ile işletim sisteminin donanım üreticilerine tam bir destek sağlayacağını gösterdi.

Thunderbolt:
Computex'de Thunderbolt bağlantısına sahip çok sayıda donanıma rastlamanız mümkündü. Asus'un Thunderbolt monitörü gibi.

802.11ac: Yeni kablosuz ağ standardı, bu seneki Computex'de ilk kez görücüye çıktı. Qualcomm, 802.11ac'li çipsetlerini gösterirken Asus, 802.11ac destekli router ve laptop'unu tanıttı.

Bulut: Serginin en büyük basın konferansı, Asus'un ilk başında yeni bulut hizmeti "Asus Open Cloud Computing"i tanıttığı etkinlikti. Bu bulut çözümünün hangi işlevleri sunacağı henüz kesin olarak bilinmese de, bulutun taşınabilir cihazlardaki öneminin artacağını düşünüyoruz.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail