Translate

İzleyiciler

1 Ekim 2011 Cumartesi

İlkokul çocuklarına Photoshop dersi

İngiltere’de ilkokul çağındaki çocuklara ‘kendine güven’ duygusunu aşılamak için özel Photoshop dersi verilmesi planlanıyor.

Şov dünyasındaki isimlerin sıradan insanlar olduğu ve sanıldığı kadar mükemmel olmadıkları gerçeğinin vurgulanacağı derslerde, on yaşındaki çocuklara yıldızların Photoshop’lanmadan önceki ve sonraki fotoğrafları gösterilecek.

Bu dersler sayesinde başta kız öğrencilerin üzerindeki ‘mükemmel olma’ baskısının ortadan kaldırılması ve öğrencilere ‘kendine güven’ duygusunun aşılanması isteniyor. Kâr amacı gütmeyen Media Smart şirketi ve İngiltere Eşitlik Müsteşarlığı’nın ortak hazırladığı müfredat kapsamında Britney Spears ve Keira Knightley gibi isimlerin oynama yapılmış fotoğrafları gösterilirken, ardından da makyajsız ve Photoshop’suz fotoğrafları slâytlar eşliğinde öğrencilere yansıtılacak.

Gerçek ve sahte arasındaki farkın daha iyi anlaşılabilmesi ve öğrencilerin bakış açılarına gerçekçilik olgusunun yerleştirilebilmesi için dersin gerekli olduğu savunulurken, bir yandan da dijital tekniklerle görseller üzerinde nasıl oynama yapılabildiği öğretilecek.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail --
Photoshop & Graphic Free Photoshop & Graphic Design Tutorials

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail