Translate

İzleyiciler

11 Ekim 2011 Salı

Çocuklar için teknoloji müzesi!

Fransa'daki örneklerinden uyarlanan ve çocukların gelişimine oyun mucizesiyle katkı vermeyi amaçlayan "Çocuk Müzesi" Ankara'da açıldı.

Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı ve 25 ayrı senaryoyu barındıran müzede, çocuklar şantiye alanında duvar örüyor, aslına uygun TV stüdyosunda HD kameralarla program çekiyor, akustik odada çığlık atıp, playback stüdyosunda şarkıcı, hastanede doktor olabiliyor; arkeolojik kazı yapıp, dijital oyunları kendi vücutlarıyla oynayabiliyor. 4-12 yaş grubuna hitap eden müze, engelli çocuklar için de özel olarak tasarlandı.

Free Kidzz Çocuk Müzesi İşletme Müdürü Eğitim Uzmanı Yeşim Kanlıoğlu, yaptığı açıklamada, 25 ayrı aktiviteyi bünyesinde toplayan müzenin Fransa'nın eğitim modelini temel aldığını ve 16 ayrı profesör tarafından hazırlanan eğitim programıyla ve ileri teknolojik donanımıyla özel olarak tasarlandığını anlattı.
Türkiye'nin tek Çocuk Müzesi
Müzenin 25 ayrı senaryosuyla dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise tek çocuk müzesi olduğunu söyleyen Kanlıoğlu, bu senaryoların 1 saat süresince rehber öğretmenler eşliğinde çocuklara oyun mucizesiyle öğretildiğini dile getirdi.

Kanlıoğlu, Çocuk Müzesi'nin; fiziksel engelli çocukların da rahat gezebilmesi için her ayrıntı düşünülerek dizayn edildiğini belirtti.
Engelli çocuğu müzeye ilham verdi
Çocuk müzesinin kurulumunun hüzünlü bir hikayesi bulunuyor. Müzenin kurucularının engelli çocuklarının, Ankara'daki bir alışveriş merkezindeki jetonlu oyuncaklarla oynadığı sırada yaşadığı bir olay müze sahiplerinin tümüyle çocuklar için bir müze tasarlamaları için ilham verdi.

Aile, oyun makinesinin ''ama önce para atmalısın'' uyarısıyla irkilen çocuklarının ''Baba bana çabuk para bulun'' sözlerinden çok etkilenerek yurt dışına çıkıp müzenin kurulması için Fransa'daki eğitim kurumlarıyla bağlantıya geçti.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail