Translate

İzleyiciler

8 Aralık 2016 Perşembe

Sitelerin İdeal İçerik Sayfası Nasıl Olmalıdır? - Dev Rehber!

Site yayıncılarının içeriklerini SEO ile uyumlu bir şekilde hazırlamasının yanı sıra sitenin tasarımında ve yazılımında bazı detaylara dikkat etmesi gerekir.


Sitelerin İdeal İçerik Sayfası Nasıl Olmalıdır Dev Rehber
Güncel Google algoritmalarına göre siteler için ideal içerik sayfasının nasıl olacağı konusunda 16 farklı kriter belirlenmiştir. Bu detaylara dikkat ederek sizler de sitelerinizdeki içeriklerinizi daha iyi hale getirebilir ve daha fazla ziyaretçiyi sitenize çekebilirsiniz.
1- Başlığınıza Anahtar Kelimenizle Başlayın: İçerikleriniz için hedef kelimeleriniz olmalıdır. Bu anahtar kelime ve anahtar kelimeye bağlı olarak yan kelimeleri kullanarak hazırlayacağınız içeriklerde arama motorlarında daha fazla şansınız olacaktır. Fakat
yazı içerisinde anahtar kelime kullanımına dikkat etmeniz gerekir. Ana anahtar kelimenize başlığınızda yer vermeniz de SEO açısından olumlu bir artı değer katar.
2- Linklerinizi Düzenleyin: Linklerin düzenlenmesi noktasında ise site içeriklerinin olabildiğince sade olması gerekir. Bunun için sadece yazı içeriklerinin site sonuna eklenmesi ideal olacaktır.
İdeal kullanım: xx.com/seo-kurallari
Yanlış kullanım: xx.com/16-2-2016/seo/ipucu/seo-kurallari
Örnekte de görüldüğü üzere uzun ve aslında kullanıcının ilgilenmeyeceği detayların linkte yer alması da gereksizdir.
3- Başlığınızı Zenginleştirin: Anahtar kelimenize bağlı olarak başlığınızı zenginleştirmeniz daha çok dikkat çekecektir. Bu noktada ise 2016 gibi yıl eklemeleri, en iyi ve en çok tercih edilenler gibi farklı kelimeleri kullanarak içeriğinizi ilgi çekici hale getirebilirsiniz.
4- Başlığınızda <h1> Kullanın: Bazı temalarda başlıklar otomatik olarak <h1> tagı ile düzenlenirken, bazı temalarda bu durum farklı olabilmektedir. Bu nedenle kişilerin başlık durumunu kontrol etmeli ve <h1> olduğundan emin olmalıdır.
5- İçeriğinizi Zenginleştirin: İçeriklerin hazırlanmasında salt bir yazı yerine görsellerle desteklenen içerikler oluşturulmalı ve gerekirse videoların eklenmelidir.  Yazı ile ilgili resim ve videoların yazıda yer alması kullanıcıların bu görsel ve video ile ilgilenmesini sağlayacağı gibi yazının okunması noktasında da teşvik edici olacaktır. Özelikle videoların izlenmesini sağlamanız, yazının okunma süresini arttıracağı gibi ziyaretçilerin sitede daha çok kalmasını da sağlar.
6- Ara Başlıklar Kullanın: Yazılarda ara başlıkların kullanılmasına özellikle dikkat etmeniz gerekir. Fakat bu ara başlıkların kullanılmasında mutlaka ara başlıklara <h2> ve <h3> gibi tanımlamalar yapılmalıdır. Öyle ki sadece paragraf metni ile aynı şekilde aralara atılan başlıkların çok bir etkisi olmaz. Fakat yazının okunabilirliği konusunda bu tip başlıklar da olumlu etki yapacaktır.
7- Anahtar Kelimelerinizi Doğru Kullanın: Anahtar kelime yazının uzunluğuna bağlı olarak yüzde 2-3 oranlarında olması idealdir. Çok sık tekrarların yapılması uygun olmadığı gibi ilk anahtar kelimenin özellikle yazının ilk 100 kelimesi içinde olmasına dikkat etmeniz gerekir.
8- Mobile Uyumlu Olun: Google artık sıralamalarda mobil uyumlu olmayan siteleri daha geri plana atarken, sitenin mobil uyumlu olması da zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca mobil kullanıcıların da site içeriklerinizi daha rahat bir şekilde okuyabilmesi adına mobil uyum oldukça önemlidir.
9- Dışa Otoriter Linkler Verin: Özellikle araştırma ve rehber yazılarınızda dışarıya link vermekten kaçınmayın. Dışa vereceğiniz bu linkler yazı ile ilgili bilgilerin alındığını, atıfların yapıldığı ya da daha detaylı bilgilerin alınması adına teşvik edici bir görevdir. Yazının içeriğine göre wikipedia ya da otoriter sitelere sitelerinizden yazı içeriği ile ilgili link çıkabilirsiniz.
10- İçeriklerinizi Bağlayın: Yazılarınızı yayınlarken, sitedeki diğer içeriklerle de etkileşim halinde olmasına dikkat edin. Yazı içerisinde yapılan anlatımlarda sitenizde eğer daha derin ve farklı bir konu varsa mutlaka bunu konu içerisinde belirtin ve böylece uzun içerikler zinciri oluşturun. Ziyaretçiler sitenize giriş yaptığınızda farklı sayfaları okuyarak da bilgi alabilir.
11- Sitenizi Hızlandırın: Yapılan araştırmalarda kullanıcıların yüzde 75’inin yavaş siteye tekrar girmediği görülmüştür. Bu nedenle sadık ziyaretçiler için mutlaka site hızını optimize etmeniz ve hızlı açılan siteler oluşturmanız gerekir. CDN gibi farklı sistemleri kullanabilirsiniz.
12- Anahtar Kelimelerin Alternatiflerini Kullanın: Yazınız hazırlarken, ana anahtar kelimenin yanında mutlaka 3-4 tane varyasyonu kullanın.  Böylece içeriğinizin hedefi daha net bir şekilde öğrenilecektir.
13- Görsellerinizi Optimize Edin: İçeriklerinizi destekleyeceğiniz görsellerde optimize şarttır. Görsellerin isimlerini kullanırken Türkçe karakter kullanmadan seo-resmi şeklinde bir isim belirlemeli ve her görseliniz için alt metinleri de ziyaretçilerinizin anlayacağı şekilde girmeniz gerekir.
14- Sosyal Paylaşım Butonlarını Kullanın: Yazılarınızı yayınladığınız sayfada özellikle içerik sonunda sosyal medya paylaşım butonlarına yer vermelisiniz. Yazınızdan etkilenen kişilerin paylaşımı böylece kolaylaştırılır. Üstelik yapılan araştırmalarda yazı sonunda yer alan butonların paylaşım oranlarını yüzde 700 oranında arttırdığı belirtilir.
15- Uzun İçerikler Oluşturun: Yazılarınızı kısa kesmeyin ve olabildiğince uzun anlatımları kullanın. Fakat yazının uzun olması için gereksiz kelimeler ve anlatım dillerinden uzak durun. Anlatmak istediğiniz konularda derin bir içerik hazırlayın. Yazıyı okuyan kişinin başka bir kaynağa gitmesine gerek bırakmayın ve istediği bilgiyi tek bir içerikte ona sunun.
16- Kontrol Edin: Ziyaretçilerin davranışlarını izleyin. Sitenize giren bir okuyucu yazılarınızı okuyor mu yoksa hemen çıkıyor mu? Böylece ziyaretçilerinizin size verdiği geri dönüşlere göre içeriklerinizi de mutlaka bu yönde geliştirin

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail