Translate

İzleyiciler

8 Aralık 2016 Perşembe

Jailbreak Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır, Sakıncalı Mıdır?

Apple'ın sevmediği yöntemlerden biri olan Jailbreak nedir, ne değildir, nasıl yapılır, yapmak sakıncalı mıdır? Hepsini gelin birlikte öğrenelim..


Jailbreak Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Yapılır Sakıncalı Mıdır
Her iPhone kullanıcısının başvurmayı istediği yöntemlerden biri olan Jailbreak'in önce ne olduğuyla başlayalım.. 
Her ne kadar Jailbreak eski çekiciliğini kaybetmiş olsa da kazandıracağı avantajlar göz ardı edilemez. Jailbreak yapmanın artıları ve eksileri var. Bu yazımızı okumadan Jailbreak yapmanızı önermiyorum. 
Jailbreak işlemine başlamadan önce kesinlikle cihazınızın yedeğini almanız
gerekmekte. Bunun için iCloud ve iTunes'ten yararlanabilirsiniz. Baktınız işler yolunda gitmedi verilerinizi yedekleme sayesinde geri yükleyebilirsiniz.
Jailbreak Nedir?
Apple'ın getirmiş olduğu kısıtlamaları ortadan kaldırmak için kullanılan bir yöntemdir. Ne yazık ki bu yöntem kararlılıktan ve güvenlikten ödün vermeye neden oluyor. Ancak özgür bir iPhone kullanıcısı olduğunuz kesin. Jailbreak uygulamasıyla iPhone cihazınızı yeniden kişiselleştirmeniz ve normalde ulaşamadığınız kaynaklara cihazınızı ulaşabilir hale getiriyorsunuz. 
Jailbreak Yapmak Sakıncalı mı?
Jailbreak her ne kadar özgür bir kullanımın kapılarını açıyor olsa da güvenlik konusunda dezavantajlı duruma gelmenize sebebiyet vermesinin yanında garanti kapsamının dışına çıkmış oluyorsunuz. Jailbreak yapmak garanti dışı bırakıyor ancak bazı Apple servisleri Jailbreak yapılmış cihazları kabul ediyor. Tabi sizin böyle bir servise denk gelip gelmemeniz konusunda birşey söylememiz mümkün değil. Jailbreak uygulamasının hem zararları hemde yararları var. Bunu iyice ölçüp biçtikten sonra yapmanızı öneriyorum. 
iOS 10.1.1 Jailbreak Nasıl Yapılır?
Jailbreak uygulamasını yapmak aslında pek zor değil. Mesela her cihazın desteklemiş olduğu bir işletim sistemi bulunuyor. Eğer iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone SE, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad Pro, iPod Touch 6G gibi 64-bit cihazlardan biri sizde varsa Pangu jailbreak, iOS 9.2, iOS 9.2.1, iOS 9.3, iOS 9.3.1, iOS 9.3.2 ve iOS 9.3.3 sürümlerininin yükleme işini gerçekleştirebiliyorsunuz. 
Önemle belirtmek isterim ki Pangu jailbreak'in "semi-tethered"  yani chazınızı baştan başlatıyor. Bu nedenle jailbreak uygulamasını tekrar çalıştırmanız gerekiyor. 
Şimdi Jaiilbreak nasıl yapılır adım adım gidelim..
Öncelikle Pangu indirme sayfasına girip gerekli olan bağlantıyı indirmemiz gerekiyor. İşletim sisteminize uygun olan .ipa dosyasını Cydia Impactoraracılığıyla indirin. 
İlk adım için gerekli olan bağlantıya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Ardından iPhone, iPad yahut iPod Touch cihazınızı USB yardımıyla bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz Cydia Impactor programını çalıştırmanız ardından ilk adımda indirmiş olduğunuz .ipa dosyasını bulun ve Cydia Impactor'e sürükleyerek bırakmanız lazım. 
Bu adımları gerçekleştirdikten sonra bilgisayar ekranınıza "Apple Developer Warning" notu düşecektir. Buna OK diyoruz. Apple ID'nizi girmeniz gereken adım var sırada .ipa dosyasını ücretsiz Apple geliştirici sertifikasıyla imzalamış olacaksınız. Eğer Apple ID'nizi vermeyi tercih etmiyorsanız yeni Apple ID oluşturarak bu ID'yi kullanabilirsiniz. Apple ID dediğimiz şey Apple kimliğinizdir. 
Apple kimliğinizi girdikten sonra parolanızı girip Ok seçeneğine tıklamanız durumunda Cydia Impactor cihazınıza Pangu Jailbreak uygulamasını yükleyecektir. Bu işlem yaklaşık olarak 5 dakika sürebilir. Bu esnada keychain ile ilgili bir mesaj görmeniz durumunda Allow yani izin ver düğmesine tıklayın. 
Son adımlara doğru geliyoruz. Jailbreak uygulamasının yüklenme işi tamamlandığı zaman üçüncü adımdaki ekrana geri gidilecek ve cihazdaki giriş ekranın yanına dönmeniz gerekecek. Pangu Jailbreak uygulamasını eğer gördüyseniz söylemiş olduğum adımlar düzgün bir şekilde yapılmış ve çalışmış demektir. 
Yükleme işinin gerçekleştiğini gördükten sonra Ayarlar'a girip Genel ve Cihaz Yönetimi yolunu izlemeniz durumunda jailbreak uygularken girdiğiniz Apple kimliği ve geliştirici profiliyle karşılacaksınız. Geliştiri profiline dokunup eğer onay vermeniz gerekirse Trust'a dokunuyorsunuz. Ardından giriş ekranına geri dönüp Pangu uygulamasını çalıştırıp karşınıza çıkan uyarılara tamam demeniz halinde jailbreak işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız

Computer - Internet Technology Design World -------Jailbreak Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır, Sakıncalı Mıdır? zararlı mıdır-------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail