Translate

İzleyiciler

26 Haziran 2016 Pazar

Seyahat Öncesinde Telefonda Yapılacak Önemli Ayarlar

Telefonlarda güvenliği sağlamak ve özellikle seyahat gibi durumlarda telefon ile ilgili sorun yaşamak istemeyen kişilerin bazı detaylara dikkat etmesi yeterli.


Seyahat Öncesinde Telefonda Yapılacak Önemli Ayarlar
Telefonlar ile özellikle yolculuk sırasında herhangi bir sorun yaşamak istemeyenlerin mutlaka yolculuk öncesinde bazı ayarlamalar yapması gerekiyor. Cihazlarda güncelleme yada çalınma gibi durumlara karşı hemen önlem alabilmek ve
mağduriyetin yaşanmasını önlemek adına bazı ayarlarının yapılması kişilerin çoğu zaman kurtarıcısı olabiliyor. Bu bakımdan aşağıda sıralayacağımız önerileri sizler de uygulayarak sorun yaşamaktan kurtulabilirsiniz.
Güncel Olun
Cihazlarda ilk olarak yapılması gereken uygulamaların güncel tutulması. Bu bakımdan uygulama marketler üzerinden güncelleme kontrolü yaparak en son sürüm uygulamaları kullandığınızdan emin olmalısınız. Aynı zamanda işletim sisteminin de güncel olması oldukça önemli.
Güvenlik Ayarlarını Kontrol Edin
Kişilerin özellikle tatile çıkması ya da yolculuk sırasında güvenliğin sağlanabilmesi adına mutlaka telefonda koruma kullanılmalıdır. Şifre ya da biyometrik koruma yöntemlerinden uygun olanı seçerek telefonunuzun başka birisinin eline geçmesi halinde dahi telefonun kullanım dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Uygulama İzinlerini Kontrol Edin
Kişilerin yer tespitinin yapılabilmesi veya bu özellik üzerinden herhangi bir mağduriyetin yaşanmasının önlenebilmesi adına yer tespit eden özelliklerin ve uygulamaların gizlilik ayarlarının kontrol edilmesi de yararlı olacaktır.
Yedek Almak Önemlidir!
Aynı zamanda bir bulut sunucu üzerine telefonun yedeğinin alınması da olası bir çalıntı durumunda kişilerin veri kaybını önleyecektir.
Ortak Wi-Fi'lere Dikkat
Kişilerin özellikle dışarılarda dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise halka açık yerlerde internet bağlantısı veya ağlara giriş yapmak. Gerekmedikçe kişilerin çok fazla kişinin kullandığı ağlara giriş yapmaması önerilmektedir. Böylece güvenlik sağlanacağı gibi herhangi bir sorun yaşamak da önlenebilir.
Cihazını Çalınmaya Karşı Hazırlayın
Cihazlar ile ilgili yapılması gereken en son işlem ise cihazlarda yer alan temel özelliklerden ya da özel uygulamalardan yararlanarak telefonumu bul gibi işlevlerin kullanılması. Böylece telefonun kaybedilmesi ya da çalınması halinde telefon üzerinden alacaksın sinyal ile yer tespiti yapılabilir ve telefona tekrar erişim sağlanabilmesi mümkün olabilir.

Computer - Internet Technology Design World ------Seyahat Öncesinde Telefonda Yapılacak Önemli Ayarlar--------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail