Translate

İzleyiciler

5 Haziran 2016 Pazar

Google+ bağlantılarına e-posta gönderme

Bir Google+ kullanıcısıysanız e-posta adreslerini bilmiyor olsanız bile Google+ çevrelerinizdeki kişilere e-posta göndermek için Gmail'i kullanabilirsiniz. Gmail'deki bir ayar sayesinde, size kimlerin bu şekilde e-posta gönderebileceğinin kontrolü elinizdedir.

E-posta adresimi kimler görebilir?

Siz Gmail'den onlara e-posta gönderene kadar veya onların size gönderdiği bir e-postayı yanıtlayana kadar Google+'daki hiç kimse e-posta adresinizi göremez.

E-posta gönderme

  1. Bir bilgisayarda Gmail'i açın.
  2. E-posta Yaz'ı tıklayın.
  3. İleti göndermek istediğiniz kişinin adını yazmaya başlayın.
  4. Google+ çevrelerinizde bir eşleşme varsa bu kişinin adını ve fotoğrafını görürsünüz.
Google+ bağlantılarınıza yalnızca Gmail'in masaüstü sürümüyle e-posta gönderebilirsiniz.

E-posta alma


Google+'yı kullanıyorsanız diğer Google+ kullanıcılarından e-posta alabilirsiniz.

Çevrelerinizdeki birisinden

Çevrelerinize eklediğiniz birisi size normal bir e-posta gönderebilir. Gelen kutusu kategorileri kullanıyorsanız bu e-postalar Birincil kategorinizde görünür.

Çevrelerinize eklemediğiniz birisinden

Çevrelerinizden birinde bulunmayan birisinden e-posta alabilirsiniz. Bu kişiden gelecekte e-posta almak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz:
  • Söz konusu kişiden e-posta almaya devam etmek için, göndermiş olduğu e-postayı yanıtlayın veya Çevrelere ekle'yi tıklayın.
  • Bu kişiden gelecek olan e-postaları engellemek için, gelmiş olan e-postadaki Spam veya Kötüye Kullanım Bildirbağlantısını tıklayın.
  • E-postayı yoksayarsanız iletiyi gönderen kişi sizi yeni bir ileti dizisine davet edemez ancak ilk gönderdiği iletiyi yanıtlayabilir. Bu yanıtların önüne geçmek için söz konusu kişinin göndermiş olduğu iletideki Spam veya Kötüye Kullanım Bildir bağlantısını tıklayın.
Gelen kutusu kategorileri kullanıyorsanız çevrelere eklemediğiniz kişilerden gelen e-postalar filtrelenerek Sosyal kategorinize gönderilir.

Spam'den koruma

Gmail her zaman spam iletilerin gelen kutunuza ulaşmasını engellemeyi hedefler. Bu tür iletiler için ekstra korunma ve koruma önlemleri mevcuttur. İstenmeyen bir ileti alırsanız bu e-postadaki Spam veya Kötüye Kullanım Bildir bağlantısını tıklamanız yeterlidir.

Size kimlerin e-posta gönderebileceğini kontrol etme

Gmail'deki ayarlarınızı değiştirerek size Google+ yoluyla kimlerin e-posta gönderebileceğini kontrol edebilirsiniz.

  1. Bir bilgisayardaGmail'i açın. Ardından, sağ üst taraftaki dişli çark simgesini Gear icontıklayın ve Ayarlar'ı seçin.
    Bir telefonda veya tablette: Bu bağlantıyı tıklayın.
  2. Google+ yoluyla e-posta gönder bölümüne ilerleyin ("Genel" sekmesinden ayrılmayın).
  3. Açılır menüyü tıklayın ve seçeneklerden birini belirleyin:
    • Google+'daki herkes: Bir Google+ hesabınız varsa çevrelerinde olduğunuz herkes size e-posta gönderebilir. Gelecek olan e-postalara izin verip vermemeye karar verebilirsiniz. Sizi çevrelerine ekleyenlere bakın.
    • Genişletilmiş çevreler: Çevrelerinizin çevrelerinin parçası olan kişiler (örneğin, bir arkadaşınızın arkadaşı) size e-posta gönderebilir.
    • Çevreler: Yalnızca çevrelerinize eklediğiniz kişiler size e-posta gönderebilir. Çevrelerinizdeki kişilere bakın.
    • Hiç kimse: Yalnızca e-posta adresinizi bilen kişiler size e-posta gönderebilir. Örneğin, bir Google+ bağlantısı size e-posta göndermeye çalışıyorsa ve e-posta adresinizi bilmiyorsa adınız Gmail'de kişi önerisi olarak görünmez.
  4. Sayfanın alt kısmında bulunan Değişiklikleri Kaydet seçeneğini tıklayın.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail