Translate

İzleyiciler

6 Ocak 2016 Çarşamba

İnternet nasıl dağılıyor ? İnternet nereden geliyor ?

İnternet dünyada nasıl dolaşıyor ?

Hepimizin kullandığı internet dünyada nasıl yayılıyor ? İnternet nasıl dağılıyor ? İnternet nereden geliyor ? İşte bütün sorularınızın cevabı.


İnternet dünyada nasıl dolaşıyor ?
Herkesin merak ettiği bu konuya bir açıklık getirmek isterim. İnternet nasıl dağılıyor herkesin aklında bir merak konusudur. İnternetin kullanımında en büyük rolü okyanuslar oynamakta. Bir nevi internet dünyaya okyanuslar sayesinde dağılıyor. Okyanuslardan geçirilen kablolar dünyadaki internetin neredeyse yüzde 99’unu oluşturmakta. Geriye kalan yüzde 1’lik kısmı ise uydular ile beraber karşılamaktayız.
Telegeography şirketinin hazırladığı resimlere göre (üstteki) kabloların nerelerden geçtiğini ve ne kadar gecikmeli süreyle biz internet kullanıcılarına ulaştığını görebilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz resimde tamı tamına 299 kablo geçiş yeri vardır. Bunların bazıları hala yapım aşamasında olsa da insanlık için iyi adımlar atılıyor gibi görünüyor. Bu kabloların yapımından sonra eğer bir gamersanız (oyuncu) online oyunlarda ping seviyeniz bir hayli düşecektir buna emin olabilirsiniz. Ben gamer değilim benim ne işime yarar diyen kişilerdenseniz download(indirme) ve upload(yükleme) hızlarınız bir hayli artacaktır. Bu sayede internette dolaşım müzik, oyun, film indirme gibi zevklerinize daha kısa vakitlerde ulaşabileceksiniz.
Neden uydu interneti kullanmak yerine kablo interneti kullanıyoruz ?
Bunun yanıtı çok basit eğer uydu interneti kullansaydık kabloya göre çok daha yavaş bir internet kullanıyor olurduk. Ayrıca kablolar vasıtasıyla gelen internetin daha güvenilir olduğu aşikardır. İnternet korsanları uydu internetini kolay bir şekilde hackleyebilir ve aniden bir ülkenin dünya ile bağlantısı son bulabilir buda ülkeler için çok ciddi bir sorun oluşturur.
Ayrıca kabloların kullanıldığı yerler eski ticaret yolları ile çok büyük benzerlikler
gösteriyor fakat bunun nedenini bilmiyoruz.

Okyanusun içine kabloları nasıl yerleştiriyorlar
Deniz tabanına kablo koyma şekli son 150 yıldır hiçbir değişikliğe uğramadı. Kablo bir gemiye yükleniyor ve gemi yavaş yavaş kabloyu deniz tabanına doğru salmaya başlıyor. Bu şekilde ilk olarak 1866 yılında telgraf kabloları denize bırakıldı. Bu zamanla telefon kablolarına kadar geçti. Dünyanın en derinde bulunan kablosu Japon Hendeğindedir. Bu hendek deniz seviyesinden 8000 metre daha aşağıda bulunmakta. Bu kablodan gelen internet akışı milisaniyeler ile ölçülüyor. 
Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ediyor ve yorumlarınızı merak ediyoruz:) 

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail