Translate

İzleyiciler

27 Ocak 2016 Çarşamba

Fotoğraf Kolajlama Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Fotoğraf kolajlayıcı ücretsiz program ile fotoğraflardan kolaj yapma çalışması yapacağız. Kolajlamanın Türkçesi kesyaptır. Bu şekilde bu konuya yabancı olan biride konuyu daha iyi anlayabilir. E.M. Free Photo Collage adlı yazılım ile fotoğraflara kolayca kolajlama işlemi yapabileceksiniz. Yazılım içerisinde pek çok hazır şablon, efekt, arkaplan, katman ve maske yer almaktadır. Sürükle ve bırak mantığıyla da çalışan yazılım kullanıcılara kolaylık sunuyor. Kendi dijital fotoğraflarınızı kolajlama ile kişiselleştirebilirsiniz. Çerçeveler, maskeler, metin ve Cliparts ile fotoğraflarınızı süsleyin. Program .jpg, .bmp, .png, .gif .tiff gibi popüler görüntü formatlarını desteklemektedir.

free-photo-collage-anasayfaFotoğraflardan Kolaj Nasıl Yapılır

Aşağıda sizinle paylaştığımız link yardımı ile programı indirin, kurun ve çalıştırın. Toplam boyutu 16 MB olup kurulum sırasında sorun çıkarmaz ve bilgisayarı zorlamaz. Programın ana penceresi şu şekilde:

Programı ilk açtığınızda size iki seçenek sunar. Ya boş bir proje açıp sıfırdan kendiniz kolaj resim yapacaksınız, ya da hazır şablonlardan (template) faydalanacaksınız. “Create From Template” butonuna tıklayarak devam ediyorsunuz. Böylece birçok çeşitli şablonu seçebileceksiniz. Bu şablonlar klasik (classic) ve mutlu (happy) olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılmıştır.
İstediğiniz bir şablonu seçiyorsunuz. Daha sonra resim eklemeniz gerekiyor. Bunun için “Add” butonuna tıklayarak açılan pencereden resmi seçmek yada Fotoğrafları sürükle bırak ile program penceresinin üzerine taşıma işlemlerinden birini yapınız.
free-photo-collage-add-photo
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi birçok resim eklenmiş ve ardından “Finish” butonuna tıklanmıştır.
free-photo-collage-add-photo-finish
E.M. Free Photo Collage programı bir sürü çerçeve, maske, arka planlar ve efektler sunar. Bunlardan canınızın istediğini seçerek resimlere uygulayabilirsiniz. Ayrıca fotoğrafın üzerine yazı da yazabilirsiniz. Katmanlar ve kalıp şekillerden faydalanmak da seçenekleriniz arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra bu programla resimlerin boyutunu değiştirmek de çok kolay. E.M. Free Photo Collage programıyla resimlere maske eklemek (uygulamak) neredeyse çocuk oyuncağı.
free-photo-collage-masks
Daha sonra aşağıdaki resimde gösterilen yere tıklayarak fotoğrafa efekt de uygulayabilirsiniz. Bunun için “effects” butonuna tıklayıp hoşunuza giden efekti seçmeniz gerekecek.
free-photo-collage-effects
Yine aynı şekilde resimlere katman eklemek de mümkün.
free-photo-collage-layer
Eğer isterseniz sevdiğiniz bir resmi arkaplan resmi olarak ayarlayabilirsiniz.
free-photo-collage-background
Resimlerden kolaj yaptıktan sonra bunu bilgisayara kaydedebilirsiniz. Kaydedebileceğiniz formatlar şöyledir: GIF, TIFF, BMP, PNG, JPG.
E.M. Free Photo Collage İndirme Linki
http://www.effectmatrix.com/Free-Photo-Collage/index.htm

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail