Translate

İzleyiciler

14 Haziran 2014 Cumartesi

Instagram'da Takipçi Artırmanın Yolları

 
Dünyaca ünlü fotoğraf paylaşım servisi Instagram'da hesabınız varsa ve takipçi sayısınız az ise; vereceğimiz ip uçları sayesinde kısa bir süre içinde çok sayıda takipçi kazanabilirsiniz. Sadece fotoğraf paylaşılabilen Instagram diğer sosyal ağlardan oldukça farklı özelliklere sahip. Fotoğraflarınızın üzerinde değişik efektler uygulayarak görsel olarak çok daha iyi fotoğraflar yakalamanız mümkün. Milyonlarca kişinin hesabı bulunan ve her gün 1 milyardan daha fazla fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'da en önemli nokta ise takipçi sayınız. Çektiğiniz fotoğrafların daha çok insana ulaşmasını istiyorsanız takipçi sayınızı arttırmanız gerekmekte.
Peki takipçi sayımı nasıl artırabilirim? dediğinizi duyar gibiyiz. Bu yazımızı Instagram'da takipçi
sayımı nasıl artırabilirim sorusuna hep birlikte cevap olacağız.
1- Önce Takip Edin!
Instagramda takipçi kazanmak için öncelikle sizin de Instagram hesabınızın olduğunu duyurmanız gerekmektedir. Bunun için Instagram'da bulunan arkadaş bulma özelliğini kullanabilirsiniz. Rehber, Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağlardaki arkadaşlarınızı Instagram üzerinden bularak bu arkadaşlarınızı takip edin. Siz takip ettikten sonra arkadaşlarınızda sizi takip edecektir. Bu sayede takipçi sayınız artacaktır.

2- Gizli Profilden Uzak Durun!
Profilinizi özel bir nedeniniz yok ise gizlemeyin. Çünkü fotoğraflarınızı paylaştığınız zaman fotoğraf ile birlikte eklediğiniz etiketlerden arama yapan kullanıcılar sizin fotoğraflarınızı göremeyecekler ve bu yüzden de takipçi sayınız artmayacaktır. İnsanlara profilinizi ziyaret etmeleri için izin verin. Çünkü bir çok insan çekmiş olduğunuz fotoğrafların güzelliğine karar vererek sizi takip edecektir.
3- Farklı Sosyal Ağlar Üzerinden Paylaşın!
Instagram üzerinden çekmiş olduğunuzu Instagram'da paylaşırken size diğer sosyal ağlarda paylaşma izni vermekte. Facebook, Twitter gibi diğer sosyal ağlar üzerinden de fotoğrafı paylaşabilir, bu sayede insanların Instagram hesabınıza bakıp sizleri takip etme olasılığı artacaktır.
4- Kullanıcı Bilginizi Doğru Yazın!
Profil bilgilerinizde yer alan "Sizin Hakkınızda" kısmınızı yani bir nevi biyografinizi doğru ve kısa bi şekilde yazın. Çünkü insanlar sizi takip etmeden önce tanımak isterler. En azından ne ile uğraşmayı sevdiğinizi yazabilirsiniz.

5- Fotoğraf Paylaşırken Bilgilendirin
Fotoğraf çekip paylaşmak size takipçi kazandırmaz. Fotoğraf çektikten sonra altına mutlaka bir açıklama yazın. En azından nerede çekildiği veya o an ile ilgili bir kaç cümle yazınki sayfanızı ziyaret eden kişilerin dikkatini çekin.
6- Hobilerinizi Tanıtmaktan Korkmayın!
Instagram üzerinden hesap açıktan sonra sadece kendi ilginizi çeken ve tek kategoride fotoğraf çekmekten korkmayın. Örneğin araba veya yemek tutkunuysanız yediğiniz yemeklerin fotoğraflarını, sevdiğiniz ilginizi çeken arabaların fotoğraflarını çekip paylaşabilirsiniz. Bu sayede sizinle aynı şeylerden hoşlanan insanları bulabilir daha çok takipçi kazanabilirsiniz.
7- Hastag Kullanımına Dikkat Edin!
Fotoğrafınızı paylaşırken fotoğraf ile birlikte onlarca hastag girmeyin. Çoğu kez görmüşsünüzdür fotoğraf paylaşan bir kişi altına onlarca alakasız hastag ekleyerek görüntü ve bilgi kirliliği yaratmakta. Kullanıcılar bu tipte davranışlardan hoşlanmayarak sizi takip etmekten vazgeçebilir.
Şimdilik daha fazla takipçi kazanabilmeniz için size vereceğimiz ip uçları bunlar. Daha iyi ipuçları bulduğumuz sürece sizlerle paylaşacağız.
Sizin yöntemleriniz varsa, bizimle paylaşın:) 


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail