Translate

İzleyiciler

31 Temmuz 2011 Pazar

Bilgisayar oyunu öldürdü!

12 saat aralıksız oynadı, hayatını kaybetti!

İngiltere'nin Sheffield kentinde yaşayan 20 yaşındaki Chris Staniforth, arkadaşlarıyla birlikte 12 saat boyunca oyun konsolu X-Box'ta oyun oynadıktan sonra aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi. Chris'in ölümü aile ve arkadaş çevresinde büyük şaşkınlığa yol açarken, otopsi sonuçları ölüm sebebinin hareketsizliğe bağlı damar içi pıhtılaşma olduğunu ortaya koydu.

Chris'in babası, çok büyük üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, "Bir ebeveyn olarak bilgisayar oyunu oynamanın çocuğunuza zarar vereceğini düşünmüyorsunuz. Çünkü çocuğunuzun ne yaptığını bildiğini düşünüyorsunuz" dedi.

Chris'in adeta bilgisayar oyunları için yaşadığını ifade eden babası, oğlunun video oyunu tasarımcısı olmak istediğini ve Leicester Üniversitesi'nden de kabul aldığını belirtti. Öte yandan bu ölümün ardından oyun konsolunu üreten şirketi suçlamayı düşünmediğini vurgulayan acılı baba, "Bu onların hatası değil. Yapmamız gereken şey çocuklarımızı bilinçlendirmek" diye konuştu.
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail