Translate

İzleyiciler

8 Temmuz 2011 Cuma

Atlantis son yolculuğunda

Atlantis son yolculuğa başladı

Uzay mekiği Atlantis fırlatıldı. Görevin tamamlanmasıyla 30 yıllık uzay mekiği programı da sonlamış olacak.
Cumhuriyet Haber Portalı
İstanbul- Amerikan mekik programının son seferini yapan Atlantis uzay mekiği, kötü hava koşullarına karşın başarıyla fırlatıldı. Görev tamamlanıp Atlantis Dünya'ya döndüğünde, 30 yıllık uzay mekiği programı da bitmiş olacak.

Son mekik seferi için yapılacak fırlatma işlemini Kennedy uzay merkezi etrafından 500 bin ila 750 bin kişilik bir meraklı kalabalık izledi. Dünyanın belli başlı televizyon kanalları da fırlatmayı canlı yayınldı. Discovery ve Endeavour'un son fırlatmalarını da benzer sayıda kalabalık takip etmişti.

NASA, ayrıca öncekilerin üç katı kadar, yani 2 bin civarında yerli ve yabancı basın mensubunun fırlatma işlemini izlediğini açıkladı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Cape Canaveral hava üssünün yetkilileri, Kennedy uzay merkezinin civarında yoğun yağış ve fırtına riski bulunduğunu belirterek, TSİ 18.26'da yapılması öngörülen fırlatma işleminin yapılabilmesi için yüzde hala 30 şans bulunduğunu söylemişti.
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail