Translate

İzleyiciler

3 Mayıs 2016 Salı

Windows 10 Varsayılan Programlar Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 varsayılan programları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.


Windows 10 Varsayılan Programlar Nasıl Değiştirilir?
Windows 10 işletim sistemini kullanan kişilerin dosya ve uygulamalar için varsayılan uygulamalar kullanılmaktadır. Varsayılan programlar üzerinden kişiler istediği şekilde ayarlama yapabilmektedir. Böylece fotoğrafları ya da videoları açmak istediğiniz
programı belirleyerek yeni program üzerinden açmaya başlayabilirsiniz. Varsayılan programlar üzerinden işlem yapılmadığı takdirde ise kişilerin her uygulama açılışında program seçmesi gerekecektir.
Windows 10 üzerinden varsayılan programları kullanmak isteyen kişiler bu konuda Windows 10’da yer alan varsayılan uygulamalar ayar ekranına erişim sağlaması gerekmektedir. İlgili hizmet ekranını açmak isteyen kişiler ise başlat menüsü açarak varsayılan programlar yazarak uygulamayı açmalıdır.
İlgili ayar ekranı açıldığında ise şöyle bir görünüm açılacaktır.
R3esimde görüldüğü gibi ses ve film dosyaları gibi çeşitli formatlardaki dosyaların nasıl açılacağı belirlenmiş durumdadır. Kişiler bu ekran üzerinden istediği değişikliği yapma hakkına sahiptir.
Varsayılan programları değiştirmek için ise hangi varsayılan program değiştirilecekse onun üzerine tıklanmalıdır. Tıklandıktan sonra detaylı seçenekler açılır.
Bu listede istenilen program varsayılan program olarak atanabilir. Böylece bu tür dosya formatları için belirlediğiniz program kullanılmaya başlanacaktır.

Computer - Internet Technology Design World -------Windows 10 Varsayılan Programlar Nasıl Değiştirilir?-------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail