Translate

İzleyiciler

27 Mayıs 2016 Cuma

WhatsApp Kullanıyorsanız Dikkat!

Whatsapp kullanan kişiler için önemli bir duyuru yapıldı.


WhatsApp Kullanıyorsanız Dikkat!
Son dönemlerde WhatsApp üzerinden yayınlanan mesajlar ile birlikte kullanıcıların mağdur duruma düşürüldüğü ve dolandırıldığı ortaya çıktıktan sonra kişilerin bilmediği kişilerden gelen linkleri açmaması ve herhangi bir şekilde uygulama indirmemesi istendi.
Dikkatli Olun!
WhatsApp üzerinden özellikle yeni sürümün çıktığı ve yeni sürüm ücretsiz olarak
yüklenebileceği şeklinde yollanan mesajlarda kullanıcılardan uygulamanın indirilebilmesi adına linke tıklaması isteniyor. Linke tıklayan kişiler hazırlanan özel bir sayfaya giriş yaparken bu sayfada yer alan uygulamaların telefonlara kurulması ile birlikte tam anlamıyla telefon ve kimlik bilgileri güvensiz bir hale getiriyor.
Binlerce Kişi Mağdur
Bugüne kadar binlerce kişinin dolandırıldığı ve internet üzerinden ele geçirilen bilgileriyle birlikte pek çok hesabının erişime kapatıldığı öğrenilirken özellikle online alışveriş yapan kişilerin bu tür durumlarda çok daha dikkatli olması gerekiyor.
Online alışveriş yapıldığında kredi kartı bilgilerinin tam olarak girilmesi kişilerin kredi kartları üzerinden harcama yapılmasını çok kolay bir hale getirirken bu durum dolandırıcılık işlemi yapan kişilerin de işlerini kolaylaştırıyor.
Mesajları Engelleyin!
Konuyla ilgili yapılan işlemlerde kişilerin bu tip mesajları ve mesajları gönderen kişileri engellemesi gerektiği belirtilirken yaşanacak olumsuzluklar nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini ifade edildi. WhatsApp için daha önce de ücretsiz kullanım sağlanacağına yönelik pek çok mesajlar kişiler arasında yayılmış ve pek çok kişinin bilgileri bu sayede ele geçirilmişti. Benzer bir durum farklı bir şekilde gerçekleştirilirken WhatsApp kullanıcıları programı bundan sonraki süreç içerisinde dikkatli bir şekilde kullanması gerekiyor.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail