Translate

İzleyiciler

5 Kasım 2013 Salı

Telefonunuz suya düşerse ya da ıslanırsa, işte onu kurtarmanın yolu...



Suya düşen cebinizi kurtarmanın yolu!
Telefonunuz suya düşerse ya da ıslanırsa, işte onu kurtarmanın sihirli yolu...
Cep telefonlarınızın veya hassas elektronik cihazlarınızın üzerine su döküldüğü, ya da suya düştüğü olmuştur. Bu durumda çoğu kullanıcı, cihazı saç kurutma makinesine tutmak gibi yanlış çözümlere başvurabiliyor. Böyle bir çözüm, nemi daha derinlere iterek işi kötüleştirebiliyor. İşte cep telefonunuz veya elektronik cihazınız ıslandığında onu kurtarmak için yapabilecekleriniz.


Öncelikle suda duran telefonu hemen sudan çıkartın. Ne kadar çabuk çıkartırsanız, o kadar çok kurtarma şansınız var. Şimdi cihazınızın pilini çıkartın. Kapatarak zaman kaybetmeyin ve pili olabildiğince çabuk çıkartın. Tabi telefonunuzun pili çıkıyorsa...

Küçük bir tornavidayla birkaç parçayı sökün. Ancak kuruduğunda geri toplayabileceğinizden emin olun. "Soğuk" modda bile olsa saç kurutma makinesi kullanmayın. Bu, cihazınızı geçici olarak onarabilir ancak ileride derinlere giden nemin oksitlenme yol açarak cihazın bozulmasına yol açabilir.


Sihirli çözüm

cep telefonu,su,ıslak,pirinç,kurutma,kurtarma,tamir,bakım
Şimdi bir paket pirince ve hava geçirmez bir kaba ihtiyacınız var. Telefonun parçalarını alın ve pirincin içine yerleştirin, kutunun kapağını kapatın. Şimdi kutuyu iyice sallayın.

Yaklaşık iki gün bu şekilde bırakın. Pirinç, küçük bileşenler arasında kalan nemi emecek, korozyon ve oksitlenmeye engel olacaktır.

Kutuyu açın ve tüm parçaları yakından inceleyerek nem kalmadığından emin olun. Her şeyi dikkatli bir şekilde tekrar bir araya getirin. Pili takın ve telefonunuzu açın.

Telefonunuz açıldıysa tebrikler, onu muhtemelen kurtardınız.

Eğer telefonunuz hala çalışmıyorsa, pili takmadan şarj aletine takmayı ve çalıştırmayı deneyin. Eğer çalışırsa yeni bir pile ihtiyacınız var demektir.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail