Translate

İzleyiciler

1 Şubat 2012 Çarşamba

Windows'da çok sayıda pencere ile kaybolmayın

Pencereleri üstte tutmanın 5 kolay yolu!

Windows'da çok sayıda pencere ile çalışırken bunların arasında kaybolmak istemeyenlere 5 basit çözüm.


Bilgisayarlarımızın ana işlevlerinden bir tanesi, birçok görevi aynı anda çalıştırabilmeleri. Windows içerisinde birçok pencere açıkken, bu pencereler arasında geçiş yapabiliyoruz. Bazen ise bir pencereyi her zaman gözümüzün önünde tutmak isteyebiliyoruz. Ancak Windows, şaşırtıcı bir şekilde böyle bir işlevi doğal olarak sunmuyor.
Bu yazımızda Windows'daki bu eksikliği dolduracak, seçtiğiniz pencerenin üstte kalmasını sağlayacak 5 basit aracı sizlere tanıtacağız.
OnTopReplica: Windows Vista ve Windows 7'de çalışan araç, programızı için her zaman üstte kalan küçük bir önizleme resmi oluşturuyor. OnTopReplica'yı çalıştırdığınızda ekrana gri, boş bir pencere geliyor. Bu pencereye sağ tıklayıp kopyalamak istediğiniz pencereyi seçmeniz gerekiyor. Ardından yine pencereye sağ tıklayarak "Select region"u seçmeli ve ekranınızın kopyalamak istediğiniz bölümünü seçmelisiniz.
4t Tray Minimizer: Araç, pencerelerinizin başlık çubuğuna birkaç ek düğme ekliyor. Bu düğmeler arasında yer alan sabitleme düğmesine tıklayarak bir pencereyi diğerlerinin üzerinde görüntüleyebiliyorsunuz. 4t Tray Minimizer, pencereleri yönetmeniz için farklı birçok işlev de sunuyor.
PowerMenu: Araç, tüm üst seviye sistem menülerine ek bir menü ekliyor. Bu sayede bir pencerenin her zaman üstte görünmesini sağlamak bir yana, sistem çubuğuna da küçültebiliyor ve saydamlığını ayarlayabiliyorsunuz.

DeskPins: Sistem çubuğunuzda çalışan DeskPins, tıklandığında fare işaretçisini kırmızı bir iğneye dönüştürüyor ve bu iğneyle hangi pencereye tıklarsanız, o pencere artık tüm pencerelerin üstünde görünüyor. Pencerenin başlık çubuğundaki iğne simgesine tıkladığınızda ise onu eski haline getirmiş oluyorsunuz.
AquaSnap: AquaSnap da bu yazımızda tanıttığımız diğer araçlar gibi birçok işleve sahip. Bu işlevlerden bir tanesi de, bir pencereyi salladığınızda her zaman üstte görünecek hale gelmesi. Üstte olan pencerenin saydamlığını ve sallama hassasiyetini ayarlamanız mümkün.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail