Translate

İzleyiciler

6 Şubat 2012 Pazartesi

Çin, görüntülediği Ay fotolarını yayınladı!

Çin, Ay’ın bugüne kadar çekilmiş en yüksek çözünürlükteki fotoğraflarını yayımladı. Çinli gök bilimciler, fotoğraflarda ABD’nin Apollo görevlerine ait izleri gördüklerini ifade etti.
Çang’ı-2 uydusu tarafından çekilen 746 fotoğrafta, Ay’ın tüm yüzeyi yedi metre mesafelik çözünürlükle görüntülendi.
Çin Ulusal Savunma Bakanlığı Bilim, Teknoloji ve Sanayi Dairesi’nin açıklamasına göre, Ay’ın tüm yüzeyini kapsayan 746 fotoğraf, Ekim 2010 ile Mayıs 2011 arasında çekildi.
Ay’ı, yüzeyinden 15 ile 100 km arasındaki mesafelerde çektiği fotoğraflarla görüntüleyen Çang’ı-2, kendisinden önce aynı görevi yerine getiren Çang’ı-1 uydusundan 17 kat daha iyi çözünürlükte fotoğraflar elde etti.
‘APOLLO’NUN İZLERİNİ GÖRÜNTÜLEDİK’
Çin’in Ay keşif programının başındaki isim Yan Jun, Çang’ı-2’nin çektiği fotoğraflarda ABD’nin Apollo görevlerine ait izleri tespit ettiklerini ifade etti.
Çin Bilim Akademisi’nden Tong Qingxi, Ay’ın yüksek çözünürlükteki fotoğraflarını başta ABD olmak üzere birçok ülkenin çektiğini ancak ilk kez kendilerinin bu fotoğrafları yayımladığına dikkat çekti.
Çin’in Ay tanrıçasının adını taşıyan Çang’ı-2, 1 Ekim 2010’da uzaya ateşlenmişti. Uydu şu anda Dünya’dan 1,5 milyon kilometre mesafede bulunuyor. Çin, Ay’ın tüm yüzeyine ait ilk haritayı Çang’ı-1 uydusununun ateşlenmesinden bir yıl sonra, Kasım 2008’de yayımlamıştı.
ÇİN YENİ TİP TAŞIYICI ROKETLER ÜRETİYOR
Bu arada Çin'de önümüzdeki beş yıl içinde "Uzun Yürüyüş 5", "Uzun Yürüyüş 6" ve "Uzun Yürüyüş 7" adlı yeni tip taşıyıcı roketlerin ilk fırlatma işlemlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Roket uzmanı Yu Menglun, yeni tip taşıcıyı roketlerin "zehirsiz, düşük masraflı ve dayanıklı" olma özelliklerini koruyacağını kaydetti. Yu, roketin taşıma ağırlığını ve fırlatma alanının kapasitesini büyük boyutta yükselteceklerini de ifade etti.
Çinli uzman ayrıca 2012 yılında yaklaşık 20 roketin uzaya gönderileceğini dile getirdi.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail