Translate

İzleyiciler

29 Şubat 2012 Çarşamba

Sizin tarafınızdayım ama...

Google'dan İran'lı gence net cevap: "Hayır"

Google'ın en önemli isimlerinden Eric Schmidt'ten çok net cevap...

Barselona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress'de bugün aksam saatlerinde bir konuşma yapan Eric Schmidt, soru-cevap kısmında ilginç bir soruyla karşılaştı. İranlı bir genç "ben hükümet tarafından İnternete ciddi kısıtlamalar getirilen bir ülkede yasıyorum" dedikten sonra "diğer taraftan Google da bize kısıtlamalar getiriyor" diye ekledi ve gmail kısıtlamasının kaldırılmasını istedi. Eric Schmidt yardımcılarına konunun doğru olup olmadıgını sorup, "evet doğru" yanıtını aldıktan sonra İranlı gence net bir cevap verdi: "Hayır..."
Kısa bir sessizlikten sonra nedenini açıkladı: "Çünkü Amerikan yasalarını çiğneyemeyiz. Bu, Amerika'daki yasalarla ilgili bir konu."
Gencin "siz bu konuda bir seyler yapmak istemez miydiniz?" diye sormasının ardından Eric Schmidt güler yüzlü ve samimi bir şekilde şöyle dedi: "Ben sizin tarafınızdayım ama hapse girme ihtimaliyle kumar oynayamam."
Hemen ardından, salondaki yüzlerce kişinin alkışlarıyla bu ilginç ve keyifli diyalog son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail