Translate

İzleyiciler

9 Mayıs 2014 Cuma

Teknolojik Ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?


  • Teknolojik Ürün Alırken Yaptığımız Bazı Hatalar

Teknoloji cihazlarını alırken ne kadar bilinçli davranıyoruz? Teknolojik cihazlar satın aldığınız gerekse kullandığınız zaman pişman olacağımız şeyleri hemen hemen hepimiz yapıyoruz. Teknolojik bir ürün satın aldığımız zaman fazla acele ediyoruz. Sürekli değişen ve gelişen yapısı ile teknolojik ürünlerini seviyor olabilirsiniz fakat satın alırken illa bu hataları yapıyorsunuz.

Erken satın alma işlemi
Ürün piyasaya çıktığı zaman almak zorunda değilsiniz. Hem bütçenize zarar hem de sonradan giderilecek olan sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Yanlış Windows seçimi
Kullanabileceğiniz ve ihtiyacınızı karşılayacak olan Windows işletim sistemini seçmeniz gerekiyor.

Depolama ürünlerinde cimri davranmak

SSD, USB bellek ve sabit disk için küçük boyutluları satın almak sonrasında pişmanlık getirecektir. Genellikle daha ucuz olduğu için tercih edilen küçük boyutlu depolama alanlarını almadan önce iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Yoksa işletim sistemi fazlaca GB alanı götürürken geri kalan alan da neye uğradığınıza şaşırabilirsiniz.

Bulut hizmetleri
Yavaş bir internet bağlantısına sahip olan bilgisayar kullanıcıları bulut hizmetlerinden faydalanmayı alternatif olarak görebilir. Hizmetleri çok hızlı sunmayı amaçlayan bulut depolamaları kullanmadan önce internetiz yavaşsa bir kez daha düşünün.

Yedekleme yapmamak
Yazılımlarınızı daima güncellerken yedeğini almanızı öneriyoruz. Büyük bir yazılım güncellemesinde olduğu gibi.. Verileriinizin yedeklenmesi gerektiğini herkes bilir fakat bunu doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Maalesef verilerimiz kaybedince yedekleme işlemini hatırlıyoruz. Umuyoruz ki önemli verilerinizi kaybetmezsiniz. Çünkü sonucu sizin için üzücü ve kötü olabiliyor.

3 boyutlu televizyonlara fazla para harcamak
3 boyutlu televizyonların yerini artık 4K ve Ultra HD TV'ler yer almaya hazırlanıyor. Artık 3D televizyonlarını gözlüksüz kullanımlarını geliştirilecek ve tekrar gündemi meşgul edecektir. Fakat şimdilik 3D TV'ler demode olmuş olarak görünüyorlar.

Ücretsiz uygulamalar
Ücretsiz olarak gördüğümüz bütün mobil uygulamalarını indirmek elbette bilinçli bir durum değil. Para ödemeden alacağınız uygulamalar çoğu zaman video reklamları anlamına gelebiliyor. Elbette tüm uygulamalarda böyle birşey söz konusu değil.

Ucuz yazıcı kurbanı olmak
Yazıcıların iyi bir yatırım olduğunu düşünerek satın almış olabilirsiniz. Eve gelene kadar uygun bir fiyata sahip olan yazıcılar evrende nadir bulunan bir madde kadar pahalı.

Yanlış format
Bilgisayarınızda bulunan dosyaları yanlış formatta saklamakta iyi bir durum değiltir. Herhangi bir şeyi uzun yıllar sonrasında hala kullanmak istiyorsanız popüler olan bir formatı kullanın. Sadece bir firmanın desteğinin vermiş olduğu bağımlı bir format seçmekten kaçının.

Peki siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Hangi duruma daha yakın yada uzaksınız. Bizlere yorum kısmında düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail