Translate

İzleyiciler

27 Mayıs 2014 Salı

Reset css nedir?



Web tasarım ile uğraşıyorsanız, CSS ile içli dış olmuşsunuzdur. Reset CSS kelimesini muhakkak duymuşsunuzdur. Peki Reset CSS nedir? 

Günümüzde bir çok tarayıcı üretilmiş ve bu tarayıcılar kodları farklı farklı algılamaktadır. Ancak hazırladığını tasarımların tüm tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde aynı gözükmesi gerekmektedir. Bu sebeple tasarımcılar yaptığı siteleri farklı tarayıcılarda test etmek sorunda kalmışlardır. İşte burada
reset CSS devreye girmektedir. Reset CSS dosyası tarayıcıların ön tanımlı yorumlama şekillerini silerek, sizin verdiğiniz şekilde yorumlamasını sağlamaktadır.
Örnek vermek gerekir ise Firefox’ta kapatılmayan bir tablo hiç bir sorun çıkarmaz iken, Internet Explorer tasarımın karışık bir şekilde gözükmesine sebep olacaktır. Bunu önlemek amacı ile reset CSS kullanılmaktadır.
Reset CSS örnekleri vermek gerekirse, Yahoo Geliştirici grubu tarafından yayınlamış olduğu YUI Css Reset  oldukça popülerdir.
Reset CSS kodlarını stil dosyanızın en üstüne veya ayrı bir stil dosyası olarak tasarımlarınıza ekleyebilirsiniz.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android Reset css nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail