Translate

İzleyiciler

1 Nisan 2014 Salı

Windows XP için en güvenli tarayıcı hangisi?

 Eğer halen Windows XP kullanmakta inat ediyorsanız, kullanmanız gereken tarayıcı...

Windows XP,internet,web,tarayıcı,Chrome,Firefox,Opera,güvenlik,yazılımArtık Windows XP'yi bırakıp daha yeni bir işletim sistemine geçmeniz gerekiyor. Ancak herkesin bunu yapacak koşullara sahip olmadığı bir gerçek. Hala Windows XP'li bir makine kullanıyorsanız, şimdilik yapacağınız en iyi şey, Internet Explorer'dan kurtulup daha modern bir web tarayıcısı kullanmak.

Windows XP'de kullanabileceğiniz en son Internet Explorer sürümü, IE8. Şu anki IE11 çok iyi olabilir, ancak IE8 birkaç sürüm eski ve adeta taş devrinden kalma. Tarayıcı sadece işlev ve performans konusunda eksik değil. 8 Nisan'da Windows XP'ye verilen desteğin bitmesiyle birlikte IE8'ün güvenlik açıkları artık yamalanmayacak.


Safari for Windows kullanıyorsanız, ondan da kurtulmanız gerekiyor çünkü Apple, artık Safari'nin Windows sürümünü güncellemiyor.

Chrome, Firefox veya Opera kullanın

Google, Chrome'u Windows XP'de en az Nisan 2015'e kadar destekleyeceğini söylüyor. Mozilla ise Windows XP desteğini kesme planlarının olmadığını bildiriyor. Dolayısıyla her iki tarayıcı da Windows XP için harika seçenekler. İkisi de Internet Explorer yer imlerini aktarmanıza izin veriyor, böylece sorunsuz bir geçiş yapabiliyorsunuz.

Firefox ve Chrome yerine Opera'yı da tercih edebilirsiniz. Opera, Windows XP'yi kullanıcıları arasında popülerliğini koruduğu sürece destekleyeceğini söylüyor. Opera'nın artık Chrome tarayıcı motorunu kullandığını ve Chrome'a oldukça benzediğini hatırlatalım.

Herhangi bir nedenden dolayı mutlaka Internet Explorer kullanmanız gerekiyorsa, bunu IE Tab web tarayıcısı eklentisi ile yapabilirsiniz. Bu eklenti, Firefox ve Chrome içinde bir IE sekmesi açmanıza izin veriyor, böylece Internet Explorer'ı açmanıza gerek kalmıyor.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail