Translate

İzleyiciler

23 Nisan 2014 Çarşamba

Teknolojik cihazları kullanırken en çok hangi hataları yapıyoruz?


En çok yaptığımız 12 teknolojik hata!

teknolojik hata,bilgisayar,cep,telefon,yazılım,internet,ürünTeknolojik cihazları kullanırken en çok hangi hataları yapıyoruz? İşte çok sık yaptığımız 12 hata!

Teknolojik cihazları gerek satın alırken, gerek kullanırken sonradan pişman olacağımız şeyleri hepimiz yapıyoruz. Bazen cihazımızın bir özelliğine fazla güveniyoruz, bazen de sadece popülerliğinden dolayı uzun süre yenisini alamayacağımız bir şeyi satın alıyoruz.

Aslında bu konuda bir türlü bilinçlenemememizin başlıca sebebi teknolojinin sürekli değişen ve gelişen yapısı denebilir. İşte yeterince dikkat etmediğimiz ve hata yaptığımız başlıca konular.

1- Herhangi bir ürünü erken satın almak
Bir ürünü piyasaya çıktığı gibi satın aldığınızda, hem çok fazla para ödüyorsunuz, hem de sonradan giderilecek olan çok sayıda sorunla boğuşmak zorunda kalıyorsunuz.


2- Yanlış Windows'u satın almak
Windows XP iyiydi. Windows Vista kötüydü. Windows 7 iyiydi. Windows 8 ise farklı yorumlar alıyor. Bu gidişata bakılırsa sıradaki Windows 9 iyi olan olmalı.

3- Depolama alanında cimrilik yapmak
USB bellek, sabit disk ya da SSD... Daha ucuz olduğu için küçük boyutlularını almak hep pişmanlık getiriyor. İşletim sistemi zaten fazlaca GB alanı götürürken, geri kalan alan da neye uğradığınızı anlamadan doluveriyor.


4- Yavaş bir internete sahipken, bulut hizmetlerine güvenmek
Bulut depolama ve akış hizmetleri çok kullanışlı. Ama sadece interneti hızlı ve çok sınırlı olmayan kullanıcılar için. Eğer internetiniz yavaşsa, bir kez daha düşünmenizde yarar var.

5- Yedeklemeyi aksatmak

Büyük bir yazılım güncellemesi yapmadan önce önemli verilerin yedeklenmesi gerektiğini herkes bilir. Ama bunu bilmek, sağlıklı yemek gerektiğini bilmeye veya arabayı hız limitini aşmadan kullanmak gerektiğini bilmeye benziyor. Çoğumuz yedeklemeyi ancak verilerimizi kaybedince hatırlıyoruz...

6- Komik bir e-posta adresi almak
Evet, sexylady@outlook.com diye bir e-posta adresi almak komik olabilir. Ama bu adresi bir iş için kullanmanız gerektiğinde veya çocuğunuzun öğretmenine e-posta göndermeniz gerektiğinde o kadar da komik olmayacak.


7- Evden şarjı azalmış pil ile çıkmak
Yüzde 60, evdeyken göze yeterli görünebilir. Ama bu oran, dışarı çıktığınızda sizi yarı yolda bırakmaya son derece müsait...

8- 3D TV'ye para harcamak
3D TV'lerin devri şimdiden geçti. Bu seneki CES'te her yerde 4K ve Ultra HD TV'ler vardı. 3D TV'ler gözlüksüz olarak kullanımları geliştiğinde tekrar gündeme gelecektir, ama şimdilik demode olmuş görünüyorlar.

9- Bulduğumuz tüm ücretsiz mobil uygulamaları indirmek
Ücretsiz demek çoğu zaman "zararlı kaynıyor", "para ödemeden alacağınız bu kadar" veya "tam ekran video reklamlar" anlamına geliyor. Tabii ki tüm uygulamalar böyle değil, ama güvendiğimiz iyi olanlar çok geçmeden Facebook ya da Flipboard tarafından zaten satın alınıyor.


10- Ucuz bir yazıcının iyi bir yatırım olduğunu düşünmek
Yazıcılar sadece eve getirene kadar ucuzlar. Mürekkepleri evrende çok nadir bulunan bir maddeymiş gibi pahalı.

11- Eski bir Android telefon almak
İki cins eski Android telefon müşterisi var: Hangi sürüm olduğunu umursamayanlar ve üreticisinin KitKat güncellemesi getirmesini bekleyenler. Bu ikincilerinin durumu oldukça umutsuz.

12- Dosyaları yanlış formatta saklamak
Eğer video dönüştürüyor, müzik ripliyor, veya herhangi bir şeyi gelecekte güvende olacak şekilde saklamak istiyorsanız, yıllar sonrasında hala kullanabileceğiniz bir formatta olmasına dikkat etmelisiniz. Sadece bir firmanın desteğini sürdürmesine bağımlı bir format hiç güvenli değil.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail