Translate

İzleyiciler

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Tablet Bilgisayar kullanıcı alışkanlıklar!..

En çok elektronik postalara bakılıyor

Kullanıcı alışkanlıklarını belirlemek için yapılan araştırma, tablet bilgisayar sahiplerinin yüzde 81'inin elektronik postalarına bakmak için bilgisayarlarını kullandıkları belirlendi.

Gartner araştırma şirketi, tablet bilgisayarların en çok hangi amaçlı kullanılacağını tespit etmek amacıyla bir hafta boyunca kullanım alışkanlıklarını değerlendirdi. Araştırmada ayrıca mobil cihazların kullanımı ilgili detaylar da belirlendi.

Söz konusu araştırma raporundan derlenen bilgilere göre, tablet bilgisayar sahiplerinin yüzde 81'inin elektronik postalarına bakmak için bilgisayarlarını kullandıkları belirlendi. Kullanıcıların yüzde 69'unun haber okumak, yüzde 63'ünün ise hava durumuna hakkında bilgi almak için tablet bilgisayarları kullandıkları tespit edildi. Tablet bilgisayarlardan sosyal ağlara girenlerin oranı yüzde 62 olurken, oyun oynayanların oranı ise yüzde 60 olduğu belirlendi.
Çalışma sonunda tablet bilgisayar sahiplerinin yüzde 50'den fazlasının kağıt baskı yerine mobil cihazlarından gazete, dergi ya da kitap okuduğu belirlendi. Dijital ekranı seçenlerin üçte biri tabletten kitap okurken, bu oran PC'de yüzde 13 ve akıllı cep telefonlarında ise yüzde 7 olarak gerçekleşti.
Söz konusu raporda, kullanıcıların bir cihazı seçip diğerini ''boşlamadığı'' belirli bir anda ya da bir konuda o an hangi cihaz uygunsa onu kullandığı ifade edildi. PC'lerin hafta sonları yüzde 20 daha az tercih edildiği belirlenen araştırmada tablet bilgisayarların oturma odalarında yüzde 87, yatak odalarında yüzde 65 ve mutfakta yüzde 47 oranında kullanıldığı belirlendi.

Cep telefonları da revaçta

Tüketicilerin kullanım rahatlığı, küçüklüğü ve hafifliği dolayısıyla tablet bilgisayarları seçtiği belirtilen raporda, cep telefonlarının ise gün içinde en çok kullanılan mobil cihaz olduğu bildirildi.
Öte yandan cep telefonu yüzde 78 ile evde, yüzde 65 ile yolda ve yüzde 66 ile iş yerinde kullanılıyor. Araştırmada, cep telefonundan yüzde 74 ile elektronik postalar okunduğu, yüzde 57 ile sosyal ağlara girildiği, yüzde 42 ile oyun oynandığı,yüzde 40 ile haber okunduğu, yine aynı oranda müzik dinlendiği saptandı. Araştırmada hem kadın hem erkeklerin mobil cihazlarda benzer kullanım alışkanlıkları gösterdikleri de belirlendi.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail