Translate

İzleyiciler

18 Nisan 2012 Çarşamba

Google+'ın yeni tasarımı çileden çıkarttı...

 Google+'ın yeni tasarımı bakın kimleri, neden çileden çıkarttı...

Yeni tasarımıyla birlikte Facebook'a karşı olan iddiasını daha da artıran Google+'ın bu yeniliği herkesin hoşuna gitmedi. Geliştiriciler, Google'ın bu değişikliğe giderken kendilerine haber vermemelerinden yakındılar.

"Değişim iyidir, fakat daha iyi olan ne biliyor musunuz? Bu platformu geliştirmek için ücretsiz olarak yüzlerce saatini harcayan üçüncü parti geliştirici topluluğuyla olan ilişki. Geçiş süreci dediğimiz şeye ne oldu?" diyor Google+ için ücretsiz araçlar geliştiren Mohamed Mansour ve ekliyor: "Benim uygulamalarım ve eklentilerim son 10 ayda 2 milyonun üzerinde indirildi. Bu platformu sevdim ve onu daha keyifli ve daha iyi deneyim verir hale getirmek için şahsi zamanımdan bile verdim. Peki ya siz neden böyle köklü bir değişikliğin yapılacağını geliştiricilere söylemediniz? Şimdi, Google+'ı ziyaret eden yüzbinlerce kişi hatalarla, açılan pencerelerle dolu eksik bir deneyim yaşıyor, aynı zamanda bizim binlerce saatlik yoğun çalışmalarımız yabana gitmiş oluyor."
Ve Google'dan cevap geldi...

Google ise, bu şikayetlere karşı, henüz geliştiriciler için resmi bir API yayınlamadıkları için, yapılan işleri destekleyemeyeceklerini açıkladı. Hacker News sitesine cevap veren Google'ın yazılım mühendislerinden DeWitt Clinton "Google+ platformu için emek veren tüm geliştiricilere ilk günden beri müteşekkiriz ve "https://developers.google.com/+" sitesinde yayınlanacak resmi API üzerinden gelişime ve desteğe devam edeceğiz. Lütfen bizimle iletişime geçmek için bu siteyi kullanın, eklemek ya da geliştirmek istediğiniz her şey için... Bunu belirtiyoruz, çünkü belgelenmemiş veya resmi olmayan yüzeylerde geliştirilen uygulamalara destek veremeyiz. Zaten böyle bir durumla karşılaştığımızda, ilk günden beri, geliştiriciye ulaşıp bu durumu oldukça hızlı bir şekilde düzeltiyoruz." sözlerini kaydetti.
Google, resmi olmayan API'lara geçit vermeyerek aslında Google+'ın gelişme hızını da yavaşlatıyor. Fakat öyle görünüyor ki, resmi bir API yayınlanana kadar Google bu konuda tek başına yol almaya karar vermiş durumda.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail