Translate

İzleyiciler

9 Nisan 2012 Pazartesi

Google’dan Eadweard Muybridge için Doodle!

 Google, film şeridinin mucidi olan fotoğrafçı Eadweard J. Muybridge’in 182. doğum günü anısına animasyonlu bir Doodle hazırladı.

9 Nisan 1830 tarihinde doğan ünlü fotoğrafçı hayatının büyük bir bölümünü ABD’de geçirmiştir. Birden fazla fotoğraf makinesi kullanarak farklı açılardan yarış atlarının fotoğraflarını çeken Muybridge, bu resimlerin birleştirilmesiyle hareketli bir görüntü elde etmeyi başarmıştır.

Muybridge bu tekniği kullanarak Zoopraxiscope ismini verdiği bir cihaz da icat etmiştir. Üzerinde fotoğraflar bulunan bir disk olan cihaz, hızlıca hareket ettirildiğinde görüntünün hareketlenmesi mantığına dayanmaktadır. Bu cihaz sinema tekniğinin ilk örneklerinden biri olarak görülebilir.




Eadweard J. Muybridge Kimdir?

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail