Translate

İzleyiciler

1 Eylül 2011 Perşembe

Sony giyilebilir ekran

Sony, yalnız başına eğlenmekten de keyif almak için giyilebilir ekran çıkardı.

800 dolarlık ekranı takan, filmleri tek başına izleyip oyunları yalnız oynamaktan da zevk alacak.
Bireyselliğin trendini hızla artırdığı dünyada artık eğlence de tek başına. Bu ihtiyacı fark eden Sony yalnız başına eğlenmekten keyif alanlar için başa takılarak kullanılabilen ve sadece takanın izleyebildiği yeni bir ekran çıkardı. Ekranı takan 3-D video izlemekten oyun oynamaya kadar birçok farklı eğlenceye ulaşabiliyor. 800 dolarlık bu kişisel 3-D ekranın 11 Kasım’da Japonya’da satışa sunulacağı ifade ediliyor. Ürünün Avrupa ve ABD’ye ise en geç Noel’e kadar ulaşması planlanıyor.
Kulaklık ve pilot gözlüğü gibi takılan bu özel ekranın Apple’ın iPhone veya iPad’ine rakip olacak şekilde yaratılmadığı belirtiliyor. Ama niş ürün seven takipçilerden ilgi görmesi bekleniyor. HMZ, Sony’nin Oled ekranına sahip. Sony Başkan Yardımcısı Shigeru Kato, “Boyutu küçültüp kaliteyi düşürmeyecek ekran üretmek işin en zor kısmı. Geçen yılın en popüler filmleri 3D çekilmişti. Toy Story, Avatar’ın gördüğü ilgi de bunun br göstergesi” diyor.
'SİNEMANIN EN GÜZEL KOLTUĞU' İDDİASI
1990’lı yıllarda Nintendo da giyilebilen bir oyun makinesini satışa çıkartmıştı. Ancak ağır başlığı ve kırmızıya dönen ekranı nedeniyle hayal kırıklığı yaratmıştı. Sony ise “Ekranı takınca sinemanın en güzel koltuğunda oturuyor gibi hissedeceksiniz” iddiasına bulundu.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail