Translate

İzleyiciler

11 Mart 2024 Pazartesi

Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?

2023 yılı biterken metin, görüntü, ses, video, kodlama gibi farklı formatlardaki içerikleri anlayabilen çok yönlü bir yapay zekâ modeli geliştirildi: Google Gemini.

Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google DeepMind

Google Gemini Nedir?

Google Gemini yalnızca metin değil görüntü, ses, video gibi farklı formatlardaki içerikleri anlayabilen yeni ve güçlü bir yapay zekâ modeli. Gemini matematik, fizik, tarih ve diğer alanlardaki karmaşık problemleri

cevaplamamanın yanı sıra çeşitli programlama dillerinde kodlar oluşturabiliyor ve anlayabiliyor. Gemini’nin üç farklı modeli bulunuyor: Gemini Nano, Gemini Pro ve Gemini Ultra.

Gemini Nano: Gemini Nano akıllı telefonlarda çalışacak şekilde tasarlandı.

Gemini Pro: Google’ın veri merkezlerinde çalışmak üzere tasarlandı. Gemini Pro, hızlı cevap verme ve karmaşık sorguları anlama yeteneğine sahip.

Gemini Ultra: Gemini’nin en yetenekli modeli olarak tanımlanıyor. Karmaşık görevler için tasarlanan bu modelin test aşamasını geçtikten sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Peki, Gemini’yi Kim Geliştirdi?

Gemini, Google ve Google’ın ana şirketi Alphabet tarafından geliştirildi. Google DeepMind da Gemini’nin gelişimine katkıda bulundu.

Gemini’ye Nasıl Ulaşılabilir?

Gemini şu anda Pixel 8 model telefon ve Bard isimli yapay zekâ aracı gibi Google ürünlerinde mevcut. Google Gemini’nin Chrome gibi diğer hizmetlerine de dâhil edilmesi planlıyor.

Peki Gemini’nin GPT’den Farkı Ne?

Google DeepMind tarafından gerçekleştirilen analizlerde, Gemini’nin 32 standart performans ölçümünden 30’unda GPT-4’ten daha iyi olduğunu belirtiliyor. Gemini’nin özellikle video ve sesle etkileşim konusundaki üstünlüğü dikkat çekici. DeepMind’ın CEO’su Demis Hassabis, Gemini’nin diğer yapay zekâ ürünlerinden daha güçlü olduğunu, daha doğru cevaplar üretebildiğini ve insan muhakemesini daha iyi taklit edebildiğini belirtiyor.





Computer - Internet Technology Design World ----------Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır----- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik --Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır ----Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır----sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail