Facebook Pixel Nedir?
Piksel kodu deyince aklımıza ilk gelecek Facebook’un beyni olmalıdır. Facebook Pixel bir dizi koddur aslında. Sizin sitenize eklenen kodla Facebook reklam hesabınız arasındaki bağlantıyı köprüyü kuran koddur. Facebook pikseli, reklam ve pazarlama faaliyetlerimizde yeniden hedefleme, web site analizleri ve reklamlar için doğru hedefleme gibi faydalı bilgiler toplar. Sizin sitenizde herhangi bir işlem yapıldığında sepete ekleme, ödeme sistemi, dönüşümler, fatura sayfası gibi kullanıcıların web sitemizde neler yaptığını bulmamız için eklenen bir JavaScript koddur.
Facebook Pixel Kodunu Kullanmalı Mıyız?
Blog, e-ticaret, portfolyo yani kişisel ya da kurumsal web siteleri dahil tüm web siteleri Facebook Pixel kurmalıdır. Eğer bir reklamveren iseniz Facebook pixeli olmadan, doğru reklam yapabilmeniz, doğru hedefleme yapabilmeniz doğru ölçümler yapabilmeniz mümkün değildir. Facebook pixel kullanıcıların sitenizdeki etkileşimlerini izler ve Facebook size bununla ilgili verileri sağlar. Bu veriler sayesinde web sitenizde zaman geçiren kullanıcıları yeniden hedeflemenizi ya da bu kullanıcılara benzer hareketler gösteren kullanıcılara daha kolay erişmenizi sağlar.
Facebook Pixel Nasıl Kurulur?
Facebook Piksel kurmak ve siteye eklemek oldukça basittir. Yalnızca bunun için bir işletme hesabı ve reklam hesabı oluşturmak zorundayız. Halihazırda hesabımız var ise geriye kodları sitemize eklemek kalıyor.
Facebook Reklamları menüsünden pikseller kısmına tıklayarak pixeli kurmaya başlıyoruz
Karşımıza çıkacak olan sayfada, ‘’Bir Piksel Oluştur’’ butonuna tıklıyoruz. Daha sonrasında ileri diyerek devam ediyoruz.
Burada ise piksel adınızı ve internet web sitenizin URL’lini girmeniz gerekmektir. Bilgileri yazdıktan sonra oluştur butonuna basıyoruz.
Oluşturduğunuz Facebook pikselinizi sitenize nasıl eklersiniz?
Oluşturduğunuz Facebook Pikselinin kurulumu için karşınıza 3 seçenek çıkacaktır.
‘Kodu Kendiniz Manuel Olarak Yükleyin’ seçeneğini tıkladığımızda, karşımıza ihtiyacımız olan ve yüklenmesi zorunlu piksel sabit kodu çıkacaktır.
Yukarıdaki piksel kodunu, sitenizin sahip olduğu altyapı paneline piksel kodunu başlık kısmının altına, </head> etiketinin hemen üstüne yapıştırın.
Daha sonra hangi kategoriyi takip edeceğinizi seçerek bitti kısmını tıkladıktan sonra Facebook Pixel kurulumunu tamamlamış olacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail