Translate

İzleyiciler

29 Mart 2020 Pazar

youtube'dan nasıl para kazanılır?


               youtube

YouTube para kazanma

Öncelikle ne yapmak istediğinize emin olun. Bir stratejiniz olsun; biraz ondan, biraz bundan mantığı ile işe başlanmaz. Önce stratejinizi belirleyin sonra zaten ilgi gören içeriğe yoğunlaşırsınız. Ne olursa olsun özgün olun. Taklitlerin asıllarını yaşattığı dönemde “falancaya benziyor, filanca gibi” benzetmelerin odağı olmaktan kaçının. Herkesin yaptığı şeyleri yapmak için biraz geç kalmış olabilirsiniz. Örneğin bir cilt bakım videosu için oldukça rakibiniz var. Bunun yerine boşlukları kollayın, açık olan içeriklerin arasına girin.
Bilinmeyeni parlatın, akla gelmeyeni cilalayın yani. Etkileşim halinde olun daima, cool olmanın YouTube’a faydası yok. Samimi olun, içten olun yorumları okuyun, soruları yanıtlayın vs. Özetle yaşayan bir YouTube hesabınız olsun, içerik paylaşıp kaçmayın. Diğer ayrıntılara şöyle bir göz atalım:
  • Profesyonel bir intronuz olsun. Bu giriş müziği / animasyonu uzun sürmesin. Uzun introlar sıkabilir.
  • Bir logo tasarlayın ve içeriklerinize yerleştirin. Logonuz aynı zamanda kurumsal kimliğiniz bu nedenle sizi en iyi yansıtan logoyu seçin.
  • Kanalı daima canlı tutun. Yeni video eklediğiniz zaman görünümünü ve görsellerini değiştirin örneğin. Sürekli bir yenilik olmasına dikkat edin.
  • Etiketleri güçlü kullanın, unutmayın ki o etiketler sizin tanınırlığınızın simgesi, sebebi. Bu nedenle betimleyici etiketler seçin. Doğru etiket, doğru hedef kitlesi!
  • Kurgulardan uzak durun. Doğallık her zaman alkışı alır. Biz samimi insanlarız millet olarak, severiz içten olmayı, içten insanları.  Bu nedenle samimi olun.
  • Telif hakları, görsellerin ticari kullanım hakları gibi hak hukuk konularına dikkat edin. Mutlaka telifli müzikler ve görseller kullanın. Hem puanınız düşmesin hem emeğe saygı.
Buraya kadar tamam. Kafanızda resmin önemli şekilleri oturdu. Şimdi şu para kazanma işine geçelim. Öncelikle YouTube para kazanma aktifleşmesini yapalım.
       images

YouTube para kazanma etkinleştirme

YouTube’dan para kazanmak için önce hesabınızı açmanız, etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için öncelikle YouTube iş ortağı olmanız gerekir. YouTube iş ortağı olursanız Google’in reklam vermesine izin verirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Öncelikle YouTube iş ortağı programı şartlarını kabul edin. Bunu yapmak için önce YouTube’da oturum açın. Sağ üst köşede yer alan hesap sekmesi için İçerik Stüdyosu’nu seçin. Sol kısımda yer alan menüden Kanal, Durum ve özelliklerin seçin. Para Kazanma sekmesinin altında “Etkinleştir” sekmesini göreceksiniz, buna tıklayın. YouTube İş Ortağı Programı Şartları’nı kabul etmek için adımları uygulayın.
AdSense’e kaydolmanız gerekir şimdi. Bunun nedeni ödemelerinizi alabilmek.
Para kazanma tercihlerinizi belirleyin. Videoların gösterilmesini istediğiniz reklam türlerini işaretleyin.
Artık son aşamada yapabileceğiniz bir şey kalmadı çünkü iş incelenme faslında. İlgili politikalara uygun olup olmadığınızın kararı için hesabınızı incelemeye alırlar. Ondan sonra zaten size bildirim gelir.

YouTube para kazanma şartları 2019

YouTube’dan para kazanmak çok cazip olsa da hiç kolay değil. Bir kere sürekli bir üretim halindesiniz ki bu epey yorucu. Ancak her şeyi göğüsleyip kanalınıza yüklenmeye ve bu işten para kazanmaya eminseniz o halde birtakım şartlar ile karşılaşıyorsunuz. 2020 yılında bu şartlarda değişiklik ya da güncelleme olur mu bilmiyoruz ancak şu an için istenen bazı gereklilikler var.
Kanalın reklam alabilmesi için en az 1000 aboneye sahip olması gerekir. Son 1 yılda 4000 saat video izlenme olmalıdır.
Telif haklarını asla ihmal etmemelisiniz. Olası bir telif ihlalinde kanalınız kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.
YouTube reklam alma ve Google AdSense hesabınızın olması gerekiyor ki bunu yukarılardaki satırlarda halletmiştik.
Tartışmalı konular ve hassas içerikler konusunda dikkatli olmalısınız. İçerikleriniz, reklam verilebilecek içerikler olmalı. Şiddet içeren, kin ve nefret saçan, küfür barındıran içeriklerden kaçının.



Computer - Internet Technology Design World ----youtube'dan nasıl para kazanılır?---------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik --

YouTube para kazanma

 --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine---

YouTube para kazanma

-- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail