Translate

İzleyiciler

8 Şubat 2011 Salı

Televizyon izlerken yaptıklarımız ..



8 bin kişinin tam yüzde 86'sı televizyon seyrederken, aynı anda bakınne yapıyormuş...

Artık mobil cihazların da gelişmesiyle beraber insanlar yalnızca televizyon seyretmez oldu. Yahoo ve Nielsen'in 8 bin kişi arasında yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 86'sı televizyon seyrederken mobil cihazlarıyla internette geziniyor.

Katılımcıların televizyonda bir şeyler izlerken mobil cihazlarıyla yaptıkları işlemler arasında rastgele Google'dan bir şeyler aratmak, Facebook'ta arkadaşların ne yapıp ettiğine bakmak ve son 15 saniyede birisi yeni bir tweet atmış mı diye Twitter'a bakmak bulunuyor. Katılımcıların yüzde 56'sı ise televizyon seyrederken ailesine, arkadaşlarına ya da sevgilisine mesaj çekiyor.
Ayrıca araştırmaya katılan kişilerin yüzde 20'sinin reklamlarda gördüğü bir ürünü Google'dan arattığını da söylersek, televizyon seyrederken mobil cihaz kullanımının reklamcılar için oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail