Translate

İzleyiciler

25 Ocak 2011 Salı

Sayılarla İnternet 2010!

Dünyadaki internet kullanıcı sayısı yüzde 14 artışla 1.9 milyarı aştı.

Uluslararası internet sitelerinin ve sunucularının performansını takip eden İsveç merkezli şirket Pingdom, "Sayılarla İnternet 2010" raporunu açıkladı.
İnternet, e-posta ve sosyal medyadaki geçen yılın temek istatistiklerini açıklayan rapora göre dünyadaki internet kullanıcı sayısı yüzde 14 artışla 1.9 milyarı aştı. İnternet kullancılarının yüzde 42’si Asya’da bulunurken,
Asya’yı yüzde 24 ile Avrupa izledi. Geçen yıl günde ortalama 294 milyar adet e-posta gönderilirken, bu epostaların yaklaşık yüzde 90’ı kötü amaçlı-istenmeyen spam e-postalardan oluştu. Toplam e-posta kullanıcı sayısı da 1.8 milyara ulaştı.
e-posta Kullananların Sayısı 480 Milyon...

Bu sayının 480 milyonu geçen yıl e-posta kullanmaya başladı. 2 milyara ulaşan internet kullanıcılarının toplam sayısı hesaba katıldığında, dünyada halen internet kullanmasına karşın e-posta hesabı olmayanların sayısı 200 milyonu buluyor.
Sosyal medya alanındaki içerikler en hızlı yayılan alan oldu. Youtube’ta her gün izlenen video sayısı 2 milyara çıkarken, Facebook’a her ay yüklenen fotoğraf saysı 3 milyarı aştı. Dünyadaki tüm internet sitelerinin sayısı 20 milyondan fazla artışla 255 milyonu geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail