Translate

İzleyiciler

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

 Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama

Bir sitede bir şey okudunuz ya da güzel bir resim gördünüz. Hemen Ctrl + C ve Ctrl + V tuşlarına sertçe vurdunuz; amacınız o şeyi copy paste edip sosyal medyada paylaşmaktı. Böylece beğeniler, yorumlar havada uçuşacaktı! Ama hiç beklemediğiniz bir şey oldu: Yazı kopyalanmıyor! (Bu arada sağ tuş da işe yaramıyor. Her yer kapı duvar.) ‘Nasıl olur bu ya?’ diye küçük çaplı bir şok geçirdiniz. Hayır yani kim, neden bizim bu

hakkımızı elimizden almak istesin? (Ama onlara da hak vermeli. Adamlar o kadar emek harcayıp yazıyor çiziyor, biri tutup kopyalıyor ve kendine mâl ediyor. Hiç hoş değil, ayıp denen bir şey var.) Ama biz iyi niyetliydik… Neyse, onların da hayat felsefesi bu demek ki. Durumu kabullendiniz ve bunun yolunu-yöntemini aramaya koyuldunuz. Şimdi buradasınız ve iyi ki geldiniz. Çünkü kopyalanmayan yazıları kopyalama konusunda bizim üstümüze yok! Taktiklerini size de vereceğiz.

Kopyalanamayan Yazıları Kopyalama

Sağ click engelini aşmak aslında çok basit. Hem de bunun için bir program veya eklenti kullanmaya gerek yok! Şöyle ki;

Google Chrome tarayıcısını açıyoruz. (Yıl olmuş 2020, hâlâ İnternet Explorer kullanan yok değil mi? Firefox da kağnı arabası gibi yavaş zaten. Safari, Opera falan var ama bizim gönlümüzde bir aslan yatar: forever Chrome!)

Sağ üst köşede üç nokta simgesi göreceğiz, ona tıklıyoruz ve açılan yerden ‘Ayarlar’a tıklıyoruz.

Bu kısımda ‘Gizlilik ve Güvenlik \ Site Ayarları’ yolunu izliyoruz.

Bu menüde ise karşımıza ‘Javascript’ seçeneği çıkacak; ona tıklayarak java script izinleri sayfasına ulaşıyoruz.‘İzin verildi‘ seçeneğini etkisiz hâle getirdik mi, oldu bu iş!

Artık girdiğimiz sitelerde javascript kodları çalışmayacağı için istediğimiz gibi kopyalama yapabileceğiz.

Fakat kopyalamaya izin vermeyen o inatçı sitelerle işimiz bittikten, alacağımızı aldıktan sonra aynı adımları izleyerek java script ayarını yine ‘izin verildi’ şeklinde değiştirmemiz gerekiyor. Eğer onu tekrar aktifleştirmezsek girdiğimiz sitelerin hiçbiri doğru çalışmaz. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş oluruz yani. Javascript, sitelerin can damarı. Onlar olmadan siteler sadece yazı olarak görüntülenir. Sitedeki diğer öğeler işlevini düzgün şekilde yerine getiremez. oturum açma, bir şey indirme vs. gibi şeyler de mümkün olmaz.

Not: Diğer tarayıcılarda da javascript ayarını etkisizleştirirsek kopyalanmayan siteden yazı kopyalama mümkün olur. Bu, yalnızca Google Chrome’a özel bir durum değil.

Kopyalanmayan Yazıyı Kopyalama

Peki ‘Ben biraz uğraşmak istiyorum, zoru severim’ diyorsunuz. O zaman sizin için daha çetrefilli bir yöntem söyleyeceğim:

  • Nereden yazı kopyalayamıyoruz? İşte o sorunlu sayfadayken Mouse ile kopyalamak istediğimiz metnin üzerine geliyoruz.
  • Herhangi bir şey seçmeden sağ tıklıyoruz.
  • Açılan pencerede ‘İncele’ seçeneğine tıklıyoruz.
  • Geliştirici paneli açılacaktır. Burada ‘Body’ yazısını buluyoruz.
  • Üzerine sağ tıklayıp ‘copy’ diyoruz.
  • Daha sonra ‘Copy OuterHTML’ seçeneğini seçiyoruz.
  • Ardından buraya gidiyoruz ve üstteki yazıları silerek sağ tık yapıyor ve kopyaladığımız metni yapıştırıyoruz.
  • Kopyalamak istediğimiz yeri seçip kopyalıyoruz. Hepsi bu!

Yazı Kopyalanmayan Siteler

Evet, gördük ki bu tarz siteler bizi hiçbir şekilde durduramaz. Onlar anca kendilerini kandırırlar, zavallılar! Kopyalamaya izin vermeyen site otursun hâline ağlasın bence, açık ve net. Seni kim takar diyoruz ve kendisini dijital çağa ayak uydurması için sahneye davet ediyoruz…

Siteden Yazı Kopyalayamıyorum

Yukarıdaki iki yöntem sayesinde artık ‘siteden yazı kopyalanmıyor’ gibi bir serzenişte bulunmayacaksınız fakat âdet yerini bulsun diye birkaç yöntem daha paylaşalım:

  1. Değişiklik olsun kardeşim, hep aynı yöntemler nereye kadar’ diyorsanız Pumpkin’s Right Click Enable adlı Google Chrome eklentisini kullanın.
  2. Ya da RightToClick adlı Firefox eklentisinden yardım alın.
  3. Bunlar sizi kesmediyse Universal Copy isimli Chrome eklentisini deneyin.
  4. Clip Layer ve Textify ne güne duruyor?
  5. Canınız hiçbir şey yapmak istemiyorsa Chrome’da ilgili sayfadayken ‘Yazdır’ seçeneğine tıklayın. Göreceksiniz, olacak!
  6. Saygıdeğer Yandex, Opera veya Safari kullanıcılarından biriyseniz sayfayı okuma moduna alınca direkt kopyalama yapabilirsiniz.
  7. ‘Biraz vakit öldüreyim, daha uzun bir yöntem söyle!’ diyorsanız bunu siz istediniz:
  • Print Screen tuşu ile ekranı kopyalıyorsunuz.
  • Yazının olduğu yer var ya, orayı kropluyorsunuz. (Seçip arka plandan ayırıyorsunuz.)
  • OneNote’u açıp kroplanmış resmi yapıştırıyorsunuz.
  • Resme sağ tıklayıp ‘Resimden Metin Kopyala‘ya basıyorsunuz.
  • Kopyaladığınız yazıyı özgürce kullanıyorsunuz!

(Çok işe yaramayabilir. Amaç eğlence olsun.)

Yahu arkadaş bu yöntemlerin hiçbiri olmasa bile; WhatsApp’ı açardık, kopyalanmayan bölümü (çok uzun değilse) okuyarak yazıya çevirirdik. (Yok daha neler! İyi ki böyle ilkel yöntemlere ihtiyacımız yok.)


kAYNAK : https://www.tekyedi.com/kopyalanmayan-yazilari-kopyalama/



Computer - Internet Technology Design World --Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail