Translate

İzleyiciler

28 Nisan 2024 Pazar

Türkiye’de ilk internet bağlantısı ne zaman kuruldu?

Türkiye’de ilk internet bağlantısı 31 yıl önce kuruldu. ODTÜ ve TÜBİTAK 1991 yılında internete bağlı yeni bir ağın kurulması için bir proje başlattı. Kablolar döşendi. Tarihler 12 Nisan 1993’ü gösterdiğinde 64 Kbps kapasiteli kiralık hat kullanılarak Türkiye’deki ilk internet bağlantısı kuruldu. O günden sonra dönüşü olmayan bir yola girildi. İnternet hayatımızın odak noktası oldu. Bugün parmağımızın ucuyla ulaşabildiğimiz internetin Türkiye öyküsü böyle başlamıştı.
Daha sonrası mı? ICQ, MSN, Mirc, Facebook ve Instagram ve diğerleri.

Türkiye’ye İnternet Ne Zaman Geldi?

Türkiye’de ilk internet bağlantısı, 12 Nisan 1993 tarihinde yapılmıştır. İlk yıllarında sadece TÜBİTAK ve üniversitelerin kullanımına izin verilen ve sadece ODTÜ ve Ege Üniversitesi üzerinden bağlanılan internete bugün her isteyen, istediği internet servis sağlayıcı üzerinden bağlanabilmektedir.

Türkiye'de internet başlangıçta, tüm dünyada olduğu gibi, bilgi aktarımı amacıyla kullanılmıştır. 1995 yılı içinde, dünyadaki gelişime paralel olarak, Türk girişimcileri de günden güne artan bir talep ile internet ortamını; web sayfaları, elektronik posta ve diğer servisleri ile kullanıcıların beklentileri doğrultusunda etkileşimli olarak, özellikle tanıtım ve pazarlama için kullanmaya başlamışlardır.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- Türkiye’de ilk internet bağlantısı ne zaman kuruldu--------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail