Translate

İzleyiciler

6 Haziran 2021 Pazar

Chrome okuma listesi nedir ve onu nasıl kullanılır

İnternette yazılmış o kadar çok iyi içerik var ki her şeyi okumak için zaman bulmak zor. Google Chrome’un “okuma listesi” özelliği, bir şeyleri daha sonrası için kaydetmenize yardımcı olabilir, böylece hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

Google Chrome okuma listesi nedir?

“Okuma listesi”

; tam olarak göründüğü gibidir – okunacak şeylerin bir listesi. Birkaç yıldır tarayıcılarda kullandığımız yer imlerine benzer bir kavramdır, ancak daha odaklı bir amacı vardır.

Yer imlerinizdeki bir klasöre bir makale veya hikaye kaydetmek yerine, onu okuma listenize ekleyebilirsiniz. Liste, Chrome’da oturum açtıysanız Google Hesabınızla senkronize olur, böylece masaüstünüzde ve telefonunuzda kullanılabilir. Yer imlerine göre erişimi biraz daha kolay hale getirir.

Yer imlerinin diğer yararı, çevrimdışı özelliğidir. Okuma listenizde kayıtlı sayfalar, internete ihtiyacınız olmasa bile internet bağlantısı olmadan okunabilir Ekle listeye.

“Cep” hizmetini duyduysanız, okuma listesini benzer bir fikir olarak düşünebilirsiniz. İnternette ilginç gelen bir makale bulabilirsiniz, ancak o zaman onu okuyacak vaktiniz yok. Basitçe okuma listenize ekleyin ve hazır olduğunuzda sizi bekliyor olacak.

İLİŞKİLİ: Chrome Senkronizasyonunu özel bir senkronizasyon parolasıyla korumak için

Okuma listesi Google Chrome’da nasıl kullanılır?

Okuma listesini kullanmak, bir web sayfasına yer işareti koymakla aynıdır. Bu yazı itibariyle, masaüstünde (Windows, Mac ve Linux) ve iPhone ve iPad için Chrome’da mevcuttur. Maalesef bu özellik Android’de mevcut değil. Her yerde nasıl kullanacağınızı size gösteriyoruz.

Chrome Masaüstü’ndeki okuma listesini kullanın

Önce, daha sonra kaydetmek istediğiniz bir web sayfasına gidin. Adres çubuğunun sağındaki yıldız simgesini (yer imi) tıklayın.

yer imi simgesini tıklayın

İki seçenekli bir menü görüntülenir. “Okuma listesine ekle” yi seçin.

okuma listesine ekle

Okuma listenize eklemek kadar basit.

Okuma listesine erişmek için, artık yer imleri çubuğunun görünür olması gerekir. Bunu Ctrl + Shift + B tuşlarına basarak veya Ayarlar> Görünüm> Yer İşareti Çubuğunu Göster seçeneğine giderek yapabilirsiniz.

yer imleri çubuğunu göster

Okuma listesi, yer imleri çubuğunun en sağındadır. Üzerine tıklayın ve kaydedilen tüm öğelerinizi bir listede göreceksiniz.

okuma listesini aç

Liste, üstte “Okunmamış” ve altta “Okuduğunuz Sayfalar” olarak düzenlenir. Sayfaların eklendiğinden / okunduğundan bu yana ne kadar zaman geçtiğini de görebilirsiniz.

Okundu / okunmadı olarak işaretlemek veya okuma listesinden silmek için fare işaretçisini bir sayfanın üzerine getirin.

sil veya oku oku

Masaüstündeki okuma listesini kullanmak için gereken tek şey bu.

İPhone ve iPad için Chrome’da okuma listesi

İPhone ve iPad için Chrome, okuma listenize sayfa eklemeniz için iki yol sunar. Chrome’dan veya başka bir uygulamadan yapılabilir.

İlk yöntem için, iPhone veya iPad’inizde Chrome’u açın ve daha sonrası için kaydetmek üzere bir sayfa bulun. Şimdi adres çubuğundaki paylaş simgesine dokunun.

paylaş simgesine dokunun

Ardından menüden “Daha sonra oku” yu seçin.

seç sonra oku

Bu kadar! Sayfa, okuma listenizde.

İkinci yöntem için, daha sonra herhangi bir uygulamada okumak istediğiniz bir web sayfası veya bağlantı bulun. Apple News kullanıyoruz. Paylaş simgesine dokunun.

paylaş simgesine dokunun

Ardından uygulama satırında “Chrome” u bulun ve seçin.

Chrome'u seçin

Chrome menüsünde “Daha Sonra Oku” ya dokunun.

menüden Daha sonra oku seçeneğini seçin

İPhone veya iPad’inizdeki okuma listesine erişmek için Chrome’u açın ve alttaki üç noktalı menü simgesine dokunun.

menüyü chrome'da aç

Menüden “Okuma listesi” ni seçin. Sayı, okunmamış sayfaları gösterir.

Okuma listesi seçin

Okuma listesi, üstte “Okunmamış” ve altta “Okuduğunuz Sayfalar” olacak şekilde açılır. Yeşil bir onay işaretiyle işaretlenen sayfalar çevrimdışı okunmaya hazırdır.

Okuma listesi düzeni

Listeyi yönetmek için alt köşedeki “Düzenle” ye dokunun.

listeyi düzenle

Buradan sayfaları seçebilir ve silebilir veya okundu olarak işaretleyebilirsiniz.

sil veya oku oku


Chrome’u birden fazla cihazda kullanıyorsanız, okuma listesi harika bir özelliktir. Ayrı bir üçüncü taraf uygulamasına güvenmek yerine, daha sonra doğrudan tarayıcıya bir şeyler kaydedebilirsiniz.



Computer - Internet Technology Design World ------ okuma listesi nedir ve onu nasıl kullanılır---- okuma listesi nedir ve onu nasıl kullanılır----- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail