Translate

İzleyiciler

9 Şubat 2017 Perşembe

Windows 10'da Cortana Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Windows 10 işletim sisteminde Cortana’nın devre dışı bırakılabileceğini biliyor musunuz? İşte yapacağınız işlemler.



Birçok kişi Cortana'yı, web'de arama yapmak, bildirimde bulunmak ve takvim hatırlatıcıları ayarlamak için kullanırken büyük bir kesim de bunu güvenli bulmuyor. Eğer bu uygulamayı istemiyorsanız siz de bilgisayarınızdan Cortana sistemini devre dışı bırakabilirsiniz.
Bilgi Paylaşıyor İddiaları Var!
Üstelik güvenlik konusunda dikkatli kullanıcıların büyük bir bölümü Cortana’nın sizin hakkınızda, programınızı ve yerini öğrenmesini ve tüm topladığı bilgileri Microsoft başta olmak üzere diğer hizmetler ile paylaştığını düşünüyor. Windows 10'un yıldönümü güncellemesinden önce, küçük bir işlem ile Cortana'yı devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat özelikle yıl dönümü güncellemesini alan kişiler bu işlemleri yaparken zorlanabilir. Zira Cortana’nın devre dışı kalmaması adına Microsoft önemli geliştirmeler yapmış durumda. Fakat etkin yollar yok değil.
Aşağıda Cortana'yı hem Windows 10 Pro'da hem de Home'da kapatan bir düzeltmeyi paylaşıyoruz. Yıldönümü Güncellemesi'ni yüklemeden önce Cortana'yı kapattıysanız da tekrar devre dışı bırakmak için bu adımları izlemeniz gerekir. Bu işlemlerde kayıt defteri üzerinden düzenleme gerektirdiğini unutmayın ve bu nedenle yedek alarak işlemlerinizi yapın.
Windows 10'da Cortana Nasıl Kapatılır?
1. Regedit’i açın
2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Search bu sekmeye kadar ilerleyin.
3. Sağ alanda sağ tıklayın ve yeni> değer adımlarını takip ederek "Windows Search" Adında yeni bir klasör oluşturun.
4. Yeni klasörü oluştururken “Windows Search" adını verdiğinizden emin olun.
5. Ardından sağ alanda Yeni > DWORD (32-bit) seçeneği ile yeni değer yaratın.
6. Yeni değerin ismini "AllowCortana" olarak belirleyin ve üzerine tıklayarak değerini 0 yapın.
7. Bilgisayarınızı resetleyin.
Bu işlemler denenen bilgisayarların büyük bir bölümünde etki etmiştir.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail