Translate

İzleyiciler

30 Temmuz 2015 Perşembe

SEO Nedir biliyor muyuz? SEO Kuralları..


Bilmeniz Gereken 5 Temel SEO Kuralı


İnsanların araştırma yaparken ilk olarak arama motorunu kullanma oranları %93 gibi büyük bir rakama tekabül ediyor. Bu da internet siteleri için yapılan arama motoru çalışmalarının ne denli önemli olduğunu ortaya koyacak cinsten bir sonuç.  Fakat, birçok işletmenin ya da kişinin SEO hakkında yeterince bilgi edinmek için araştırma yapmaya zamanı yok ya da SEO danışmanı tutucak kadar yeterli bütçeye sahip değiller. Ama bu elbette SEO hakkında hiçbirşey yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Bu makale anlatılacak 5 adımla, siteniz için gereken temel arama motoru optimizasyonlarını yapabileceksiniz. Uygulaması zor olmamalarının yanı sıra bu adımlar sitenizin arama sonuçlarında bulunabilirliğini önemli ölçüde artıcaktır.

1. Standart Domain
Adres çubuğuna sitenizin adresini www ile ve www olmadan girin.
Eğer http://siteniz.comve http://www.siteniz.com olarak iki ayrı şekilde çıkıyorsa standart alanadı sorunu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken daha az link bulunduran sayfayı daha fazla bulundurana yönlendirmek. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek ve bu konu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Google’ın bu konu hakkındaki sayfasına göz atmanızı öneriyoruz.

2. Başlık
Başlık arama motoru sonuçlarını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Sitenizin hedeflediği alan ile ilgili anahtar kelimeleri mutlaka sitenizin başlığında bulundurmalısınız. Örneğin giyim üzerine bir e-ticaret siteniz varsa şöyle bir kullanım doğru olacaktır:

Ayakkabılar, Giyim ve Daha Fazlası | Siteniz.com

3. İç Bağlantılar
İç bağlantılar sitenizin daha kategorilenmiş ve düzenli görüntülenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda kullanıcıların aradıklarını daha çabuk bulmalarına da yardımcı olacaktır. Markaya göre sıralama veya kategoriler halinde sıralanmış ürünler ile kullanıcılarınız daha iyi bir gezinme deneyimi yaşayacaklardır.


Bunun yanı sıra,  yazılarınızın sonuna koyacağınız alakalı makaleler bağlantıları veya bir e-ticaret sitesiyseniz alakalı ürünler bağlantılarıyla da hem kullanıcılarınızın daha fazla gezinmesini hem de arama motorlarının bu sayfaları daha fazla taramasını sağlayabilirsiniz.



4. Alt Etiketleri
Daha önceki makalelerimizde de bahsettiğimiz gibi Alt etiketinin önemi arama motorları için oldukça büyük.  Arama motorları görsellerinizi arama sonuçlarına yansıtmak için alt etiketinde ne yazdığına ve bu dosyanın adının ne olduğuna bakar. Bu nedenle yüklediğiniz görsele ait Alt etiketini eklemeyi unutmayın ve bu görseli doğru bir şekilde adlandırın. Örneğin:

“img src=”http://www.hostbul.net/uploads/seo-nedir.jpeg” alt=”Seo Nedir?” width=”326″ height=”186″

şeklinde bir kullanım doğru olacaktır.

5. Orjinal İçerik
İster blog ister e-ticaret sitesi sahibi olun orijinal içerik sitenizin arama trağini artırmak için iyi bir yol. Aynı zamanda orjinal içerik kullanıcıların daha fazla sitenizle ilgilenmesini ve size güvenmesini sağlar.  Blog sahibiyseniz orjinal içeriğinizle yazılarınıza daha fazla yorum alarak canlı bir tartışma ortamı yaratabilirsiniz. Bu yorumlar aynı zamanda sitenize eklenecek orjinal içerğin bir parçası olacaktır. Üstelik bunu ücretsiz ve hiçbir zahmete  girmeden sağlamış olacaksınız.

Sonuç olarak internet dünyası her geçen gün gelişip karmaşıklaşsa da SEO açısından yukarıda bahsettiğimiz bazı temel doğrular hep sabit kalacak. Bunun için bu 5 temel adımı sitenize doğru bir şekilde uygulayarak arama sonuçlarındaki yükselişe tanık olabilirsiniz. Temel adımlara sadık kalmak kaydıyla tecrübe kazandıkça kendi tecrübelerinizden de birşeyler katıp işi bir adım öteye götürmek sizing elinizde.


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail