Translate

İzleyiciler

16 Aralık 2014 Salı

Skype Mesajlaşma Geçmişi Nasıl Silinir?


SkypeSkype yaptığınız son görüşmelerin ve anlık mesajlaşmaların bir kaydını tutmaktadır. Her ne kadar daha önce görüştüğünüz kişilerle tam olarak neler konuşmuş olduğunuzu bilmek açısından yararlı bir uygulama olsa da gelin görün ki siz bilgisayar başında yokken yanlışlıkla açık bıraktığınız Skype hesabınızı karıştıran birilerinin size ait özel konuşmalara ulaşabilecek olması can
sıkıcı sonuçlar doğurabilir.
Skype geçmişinizin tamamen kişisel olacağından emin olmak için uygulama üzerinden isterseniz son mesajlaşmalarınıza ve konuşmalarınıza ait kayıtları silerek önlem alabilirsiniz. Her ne kadar Skype geçmişini gizlemek veya silmek için kullanılan ayarlar pek göz önünde olmasa da bu yazımızda sizlere bu işlemleri nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Skype çağrı ve mesaj kayıtlarını nasıl silebileceğimize hep birlikte göz atalım.
Skype Mesajlaşma Geçmişini Silmek
1- Yakın Zamanda Görüşülen Kişiler Listesine Erişim
Skype Görünüm menüsü içerisinde bulunan Yakın Zamanda sekmesi altında en son konuştuğunuz kişilerle ilgili mesajlaşma ve konuşma geçmişlerini saklamaktadır. Bu yüzden öncelikle bu bölüme ulaşmamız gerekmektedir.
Skype Yakın Zamanda Görüşülen Kişiler Listesi
2- Yakın Zamanda Yaptığınız Görüşmeleri Görüntüleme
Yakın zamanda menüsünü görünüm üzerinden aktif hale getirdikten sonra, programın sol tarafında bulunan Yakın zamanda sekmesi altındaki kişilerin isimlerine tıklayarak yaptığınız son yazışma ve konuşma geçmişlerine ulaşabilirsiniz.
Skype Yakın Zamanda Görüşülenler Konuşma Geçmişi
3- Mesajlaşma Geçmişini Silmek
Skpye'ta konuşma geçmişini silmek için öncelikle programın üst tarafında bulunan Araçlar menüsü başlığı altında yer alan Ayarlar sekmesine tıklayarak, açılan yeni pencerede sol taraftaki menüdenGizlilik sekmesini bularak tıklıyoruz. Gizlilik ayarları sayfasında bulunan Geçmiş kaydı başlığı altında bulunan Geçmişi sil butonu yardımıyla geçmiş bilgilerimizi silebiliriz. Ayrıca Geçmişi sil butonunun sol tarafında bulunan açılabilir menü üzerinden ne kadarlık bir zaman dilimine ait kayıtların tutulacağını da seçebiliriz. Eğer tutma seçeneğini seçecek olursanız, Skype yaptığınız görüşmeleri ve mesajlaşmaları kaydetmeyecektir.
Skype Gizlilik Ayarları
4- Bireysel Görüşmeleri Gizlemek
Eğer yakın zamanda görüşülenler sekmesi altından sadece tek bir kişiye ait konuşma penceresini ortadan kaldırmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey yakın zamanda görüşülenler sekmesi altında bulunan kişi listesi üzerinde görüşmelerinizi gizlemek istediğiniz kişinin üzerine sağ tıklayarakGörüşmeyi Gizle demek. Daha sonrasında gizlediğiniz görüşmeleri tekrar görüntüleyebilmek içinGörünüm menüsü altında bulunan Gizli Görüşmeleri Göster'e tıklamalısınız.
Skype Görüşmeyi gizleSkype Gorusmeleri Goster
Skype konuşma ve mesajlaşma geçmişimizi nasıl silebileceğimizi ve belirli bir görüşme sekmesini nasıl gizleyebileceğimizi hep birlikte öğrendiğimiz rehber niteliğindeki bir yazımız umarız yararlı olmuştur.
Hangi oturumda iseniz oturum adı o olmalı... 
ZZZ=windows oturum adı 
YYY= Size ait olan skype kullanıcı adı diyelim 

Kayıtlar burada saklanır. 
C:\Documents and Settings\ZZZ\Application Data\Skype 

Yazışmalar chatsync klasöründe saklanır.. 
C:\Documents and Settings\ZZZ\Application Data\Skype\YYY\chatsync 

Yazışmaları yedeklemek ve yeni kurulan windowsa eklemek 
Yeniden windows kurdunuz diyelim eski yazışmaları geri getirmek için önceden yedeklediğiniz(kopyaladığınız) YYY klasörünü skypeyi kurduktan sonra; skype açık olmadan, YYY klasörünü aşağıdaki yere yapıştırıyorsunuz bu kadar kolay. 
C:\Documents and Settings\ZZZ\Application Data\Skype\ 


SKYPE msn gibi basit bir yazılım değildir tamamen bu işi ciddi olarak yaptığı için tüm yazışmalar ve görüşmeleriniz şifrelenir, o yüzden dosyalar üzerinde değişiklik yapmak çok zor, en fazla skype programının ayarlar kısmından yazışmalarınızı silebilirsiniz, başka bir değişiklikte yapamazsınız..

Tavsiyem SKYPE daha rahat ve kullanışlı kullanmak için Görünüm/Daraltılmış Görünüm kısmına tıklayın..

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail