Translate

İzleyiciler

5 Ekim 2012 Cuma

Cep telefonu numaralarısıyla kredi kartsız alışveriş


Turkcell, 28 milyon müşterisine mobil cüzdan hazırladı. Bu cüzdanla aboneler, cep telefonu numaralarını pos cihazına girerek kredi kartsız alışveriş yapacak.

Turkcell, 4 adet patent başvurusu yaptığı Turkcell Cüzdan projesini duyurdu. Garanti Bankası ve Master Card işbirliğiyle hayata geçirilen yeni uygulama abonelere, mobil ödemeden para
göndermeye, fatura ödemeden indirim kuponuna kadar pek çok kolaylık sağlıyor. 28 milyon Turkcell abonesi tarafından kullanılabilecek sistemin en büyük özelliği cep telefonu numarası ile karta ihtiyaç kalmadan alışveriş yapma imkânı sunması. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Cüzdan'ın dünyanın bu alanda en gelişmiş mobil çözüm olduğunu ve çok sayıda uygulamayı tek bir platformda bir araya getirdiğini söyledi. Ciliv, SIM karta eklenen yeni özelliklerle kullanıcıların kredi kartı yerine sadece cep telefonu numarası girerek internette ya da mağazalarda alışveriş yapabileceklerini anlattı.
CÜZDANI UNUTACAĞIZ
Gelecek 10 yılda insanların artık cüzdan yerine sadece telefon kullanmalarının yeterli olacağını belirten Süreyya Ciliv, sistem hakkında şu bilgileri verdi: "Turkcell Cüzdan uygulamasının güvenlik ve çeşitlilik açısından dünyada bir benzeri yok. Bunun için toplam 4 patent başvurusu yaptık. Hemen hemen tüm telefonlarla bu uygulamayı kullanmak mümkün. Artık cep telefonları hem indirim kartı hem de cüzdan yerine geçecek. Bunu diğer ülkelere de yayma planımız var. Mobil Cüzdan hayallerimizi hayata geçirmede önemli bir yolculuk. Cüzdandan mobil cüzdana geçiş kuşkusuz ki biraz zaman alacak. Ama ben 2013 sonuna kadar Turkcell Cüzdan'ı kullananların sayısının 2 milyonu geçeceğini düşünüyorum." Uygulamadan örnekler veren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, üye adı, kart numarası gibi bilgileri girmeden tüm uygulamaları cepten yapmanın mümkün olacağını söyledi. Bu uygulamadan faydalanmak için Master Card'ı bulunan tüm Turkcell müşterilerinin kartlarını bir kere tanımlamaları yeterli. Bayrakdar, "Yeni nesil SIM karta sahip 28 milyon Turkcell müşterisi bu uygulamayı internette güvenli alışverişten dakika yüklemeye, para göndermeden fatura ödemeye pek çok işlem için kullanabilecek" dedi.
Her telefonla kullanılıyor
Turkcell Cüzdan uygulamasını yeni nesil SIM karta sahip olan bütün Turkcell aboneleri kullanabilecek. Cenk Bayrakdar, uygulamanının para gönderme fonksiyonu bulunduğunu belirterek "Fatura Ödeme uygulamasıyla çok yakında Turkcell Cüzdan'ı kullanarak başta Turkcell olmak üzere birçok anlaşmalı kurumun faturası cepten ödenebilecek" dedi. Bayraktar, Mobil Sadakat Programı kapsamında Turkcell Cüzdan sahiplerine özel ayrıcalıklar sağlanacağını sözlerine ekledi.
Cep telefonunun cüzdandan farkı yok
Bu uygulama gerçek bir cüzdanda bulunabilecek tüm özelliklere sahip. Turkcell Cüzdan'la cep telefonundan işlem yapabilmek için içine nakit para konulabileceği gibi mevcut banka ve kredi kartlarını da eklemek mümkün olacak. Abonelerin banka müşterisi olmasalar bile Turkcell Cüzdan'a ücretsiz sahip olmaları için CUZDAN yazıp 7777'ye göndermeleri yeterli olacak.
Turkcell Ar-Ge'den 4 patent başvurusu
Turkcell Ar-Ge ekibi, Turkcell Cüzdan kapsamında ikisi ABD'de olmak üzere toplam 4 patent başvurusu yaptı. SIM kart üzerindeki tüm uygulama ve güvenlik yazılımları konusunda alınan patentler uygulamayı benzersiz kılıyor. Turkcell'in Ar-Ge ekibi uzun süren çalışmalar sonrasında SIM kart yazılımı üzerinde yaptığı değişikliklerle bu uygulamayı hayata geçirdi.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail