Translate

İzleyiciler

31 Mart 2012 Cumartesi

RedHack 350 siteyi hack yaptı

 Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerterek ismini duyuran RedHack (Kızıl Hackerlar) şimdi de çeşitli emniyet müdürlüklerine ait yaklaşık 350 internet sitesini birden kullanılamaz hale getirdi.

Hacklenen siteler daha sonra yeniden erişime açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise iddiaları yalanladı.

Hacker grubu RedHack'in Ankara Emniyet Teşkilatı'nı hacklenmesiyle başlayan süreç devam ediyor.
Hacklemenin ardından polis, RedHack üyesi olduğunu iddia ettiği 7 kişiyi tutuklamış ve bu kişilerin özel yetkili mahkemelerce yargılanacağı öğrenilmişti. Bunun ardından RedHack bir açıklama yaparak, kendilerinin dışarıda olduğunu, tutuklanan kişilerin kendileriyle ilgisi olmadığını ifade etmişti. Son olarak RedHack hem bu süreci, hem KESK üyelerine uygulanan polis müdahalesini hem de basın üzerindeki baskıları protesto etmek amacıyla Türkiye'deki polis sitelerinin % 95'ini hackleyerek erişime engelledi. Hacklenen siteler sabah 10.00 itibariyle yeniden erişime açıldı.
Tüm internet siteleri kapatılan RedHack, olayı "An itibariyle Turkiyede polis sitelerinin yuzde 95'i tarafimizca kapatilmistir! Hapisten bu kadari oluyor idare edin!" diyerek twitter hesabından duyurdu. RedHack, eylemi "30 Mart 1972'de şehit düşen Mahir Çayan'a atfettiklerini" söyledi.
Emniyetten açıklama
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü ise "Emniyet Müdürlüğünün internet sitelerine saldırı yapıldığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde yaşanan Emniyet Genel Müdürlüğüne ait internet sitelerine erişimin sağlanamaması durumunun herhangi bir saldırıdan kaynaklanmadığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "29 Mart 2012 tarihinde bazı basın yayın organlarında Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitelerinin hacklendiğine dair çıkan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Herhangi bir saldırıdan kaynaklanmayan Emniyet Genel Müdürlüğüne ait internet sitelerine erişimin sağlanamaması durumu, internet sitelerimize erişimin daha seyrek olduğu bir zaman aralığında, sistemimizde teknik bakım yapılmasından kaynaklanmıştır. Web sitelerimizin üzerinde çalıştığı sunucular ve yazılımların güncelleme işlemleri sonrasında, aynı gün saat 09.40 itibarıyla web sitelerimiz internet üzerinden hizmet vermeye devam etmiştir."

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail