Translate

İzleyiciler

31 Mart 2016 Perşembe

Siyah Arka Planla Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlarda en önemli sorun şarj olurken bu konuda basit önlemler de sunulmuş durumdadır. İşte siyah arka plan ile yapılacak tasarruf.


Siyah Arka Planla Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Akıllı telefonlarda kullanılan ekran türlerinden birisi de AMOLED ekran türüdür. AMOLED ekran türünde ekrana yansıtılacak olan renkler için güç tüketimi aynı değildir.

Facebook İfadeleri Android'de Nasıl Kullanılır?

Facebook tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan yeni ifadeler çok beğenildi.


Facebook İfadeleri Android'de Nasıl Kullanılır?
Bu yenilik ile birlikte beğen tuşu biraz daha arka planda yer alırken, artık olaylara karşı kişiler uygun tepkiyi vermek, beğen tuşu seçeneği dışında da duygularını ifade etme

Windows 10 ISO Dosyası Nasıl İndirilir?

Windows 7, 8, 8.1 işletim sisteminin bulunduğu bir bilgisayar ücretsiz olarak Windows 10’a geçiş yapabilmektedir.

Windows 10 ISO Dosyası Nasıl İndirilir?
Geçiş için kişilerin iki seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ilgi ücretsiz güncellemelerin açılarak, Windows 10 güncellemesinin alınması, ikincisi ise resmi

Yavaş Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

Yavaş bilgisayarı hızlandırma konusunda aşağıda yer alan işlemlerin yapılması ciddi bir performans artışı sağlayacaktır.


Yavaş Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?
Bilgisayar kullanıcılarının en önemli sorunlardan birisi bilgisayarın zaman içerisinde yavaşlaması ve kullanımlarda performans sorunlarının ortaya çıkmasıdır.

30 Mart 2016 Çarşamba

Acronis True Image 2016 | 19.0 Build 6027 | Multilingual | PaceFile |

Acronis True Image 2016 | 19.0 Build 6027 | Multilingual PaceFile RapidGator 

Software Version, Thread And Download Links Updated On : 28 December 2015 

[ Instant Download ] 

Image 

Image

Image

Quote:Select all
About : Acronis is a leading backup software, disaster recovery, and secure data access provider to consumers, small-medium businesses, and enterprises. Acronis solutions include physical, virtual, and cloud server backup software, storage management, secure file sharing, and system deployment. Powered by the Acronis AnyData Engine, Acronis products provide easy, complete, and safe solutions for data in local, remote, cloud, and mobile devices. When it comes to new generation data protection, Acronis is the undisputed leader.

Acronis True Image 2016 - Protect your digital life with the #1 backup solution. Back up your entire computer including your operating system, applications and data, not just files and folders to an external hard drive or NAS. Restore backed up data including your operating system, application and all your data to your existing computer or an entirely separate piece of hardware, or restore specific data as needed.
Industrys Fastest Backup and Recovery. Up to 50% faster than the competition save time and frustration with the industrys fastest backup and restore.

The new Acronis True Image 2016 takes complete care of your digital world – no matter what device you keep it on. Protect up to 3 computers – either Mac or PC. Enjoy the new, faster disk imaging technologies, data migration and the ability to backup virtual machines. Add cloud backup that works seamlessly with all your devices. Data protection has never been so easy.

28 Mart 2016 Pazartesi

Twitter Retweet ilginç içerik keşfetmek için: Twitter, Hayatımızda Neleri Değiştirdi?

Twitter Retweet ilginç içerik keşfetmek için: Twitter, Hayatımızda Neleri Değiştirdi?: Dünya genelinde kullanıcıların en çok tercih ettiği sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, 10. yılını doldurdu. Twitter’ın haya... Twitter’ın Hayatımızı Değiştiren Yönleri Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter AforizmalarıTwitter Gündemi

The Witcher 3: Wild Hunt'ın Türkçe yaması

Türk oyuncularının özellikle Türkçe olmasını istediği The Witcher 3: Wild Hunt'ın Türkçe yama çalışması nihayet tamamlandı ve oyun tamamen Türkçe oldu. İşte detaylar!


The Witcher 3 Türkçe Yama Çıktı
The Witcher 3: Wild Hunt, hem kutulu ve dijital olarak ülkemizde 60-70 TLarasındaki uygun bir fiyat ile satışı ile hem de oyunun kalitesi ile gönlümüzü almayı başarmıştı. Ancak The Witcher 3 ne yazık ki, bir önceki oyun gibi resmi olarak Türkçe olmamıştı.
Yine geçtiğimiz aylarda da duyurusunu yaptığımız "The Witcher 3: Wild Hunt - Türkçe Yama Çalışması" nihayet tamamlandı ve yama test edildikten sonra oyunculara sunuldu.
Türkçe yama için özel olarak

27 Mart 2016 Pazar

Periscope gibi Youtube Canlı Yayın Uygulaması Nasıl Kullanılacak?

YouTube canlı yayın uygulamasını nasıl kullanılacağı ve uygulamanın kimler için olacağı netlik kazandı. Pek çok canlı yayın uygulaması gibi kişilerin anlık olarak yayın yapmasını sağlayan YouTube, canlı yayın uygulaması ile ilgili detaylar sizler için haberimizde.


Youtube Canlı Yayın Uygulaması Nasıl Kullanılacak?
Periscope gibi canlı yayın uygulamalarının kişiler tarafından tercih edilmesi ve milyonlarca kişi tarafından kullanılması pek çok markanın canlı yayın uygulamalarına yatırım yapmasına neden olurken bu konuda son proje Google'dan geldi.

26 Mart 2016 Cumartesi

Ford, C-MAX ile masalları holograma dönüştürüyor.

Küçük bir aparat yardımı ile Ford'un sitesindeki masalları çocuğunuza hologram olarak izleyebilirsiniz.

25.03.2016 / 16:30Ford, Masalları Holograma Dönüştürüyor!
Ford’un yakınlarda lansmanını yaptığı yeni aile aracı yeni Ford C Max, “hayat artık tüm aile için çocuk oyuncağı” sloganı ile her yolculuğu konforlu kılmak için tasarlandı.
Ailelerin hayatında koşuşturma ve telaş eksik olmaz, içgörüsü ile yola çıkan Ford

150 Dolarlık Fotoğraf Yazılımı Artık Ücretsiz!

Google'ın daha önce satın aldığı fotoğraf düzenleme araçları Nik Collection artık ücretsiz! Bugüne kadar 150 dolar fiyatla satılan düzenleme araçlarını mutlaka deneyin.


150 Dolarlık Fotoğraf Yazılımı Artık Ücretsiz!
Daha önce Google tarafından satın alınan ve içerisinde 7 adet güçlü fotoğraf editleme aracının yer aldığı Nik Collection bugüne kadar 150 dolarfiyatla

25 Mart 2016 Cuma

PowerISO v6.5 Retail Multilingual (x86/x64) + Portable


Image

Create, edit, extract, convert, compress, encrypt, mount CD image file!!!
PowerISO is a powerful image processing and file compression tool, which allows you to create, extract, compress, edit
and convert ISO/BIN image files, and mount these files with internal virtual drive. And most of all, the

MunSoft Data Recovery Suite 2.0 Multilingual

Image 
MunSoft Data Recovery Suite 2.0 Multilingual | 33.5 MB 
An all-purpose data recovery solution, available in a single package for a reduced price. The package consists of 6 different data recovery programs, each serving its own purpose: Easy Drive Data Recovery, Easy Digital Photo Recovery, Easy Office Recovery, Easy Mail Recovery, Easy Access Recovery, Easy Archive Recovery that

Google Play Store İndir - Android Oyun ve Antivirüs Programları

Google Play Store uygulaması ile akıllı cihazınızdan uygulamaları direkt olarak cihazınıza yükleyebilirsiniz.


Google Play Store İndir - Android Oyun ve Antivirüs Programları
Google Play Store Android işletim sistemi için geliştirilen bir market uygulamasıdır. Bir çok kişi uygulamaları internet üzerinden ararken bazen karışıklıklar oluşabiliyor. Bu

24 Mart 2016 Perşembe

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cep telefonlarının en çok kullanılan programlarından olan WhatsApp için geliştirilen özel online versiyon, WhatsApp Web olarak adlandırılmaktadır.


WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?
WhatsApp Web, cep telefonlarında WhatsApp programını kullanan kullanıcılar için geliştirilen ve özellikle bilgisayar kullanımı sırasında mesajlaşmak için telefon

Ücretsiz WhatsApp İndir Yeni Yazı Tipi Edinin!

Akıllı mobil cep telefonlarda bulunması gereken uygulamaların başında gelen WhatsApp'ı, WhatsApp indir adresinden ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsiniz.


Ücretsiz WhatsApp İndir Yeni Yazı Tipi Edinin!
WhatsApp ile dilediğiniz kadar meaj gönderimi yapabilir ve sesli aramalar yapabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemleri bedava hiç para ödemeden yapabilirsiniz.

:: WhatsApp İNDİR ::

WhatsApp daha önce sadece mesajlaşma özelliği bulunurken daha sonra Facebook

Google Play Store İndir - Play Store Nasıl İndirilir? Detaylı Anlatım

Google Play Store indirme uygulaması ile akıllı cihazınızdan uygulamaları direkt olarak Play Store'dan cihazınıza yükleme imkanı!


Google Play Store İndir - Play Store Nasıl İndirilir? Detaylı Anlatım
Google Play Store Android işletim sistemi için geliştirilen bir market uygulamasıdır. Bir çok kişi uygulamaları internet üzerinden ararken bazen karışıklıklar oluşabiliyor. Bu

21 Mart 2016 Pazartesi

VPN Nedir? Nasıl Kullanılır?

İnternette yavaşlama ve internet yasakları kullanıcıları VPN kullanmaya yöneltiyor. Peki VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN ile ilgili pek çok bilgi rehberimizde.


VPN Nedir? Nasıl Kullanılır?
Her ülkenin internet çıkış kapıları vardır. Ülkedeki internet servis sağlayıcılar ise bu kapılardan dünyaya çıkış yaparlar. Bazen internette yaşanan genel yavaşlamaların sebebi bu kapılarla alakalıdır. 

Ekmek Küfü Pil Kullanım Ömrünü Arttırıyor!


Ekmek küfü üzerinde yapılan deneylerde, ekmek küfü ile ilgili ilginç bir durum tespit edildi. İşte deney ile ilgili detaylar.


Ekmek Küfü Pil Kullanım Ömrünü Arttırıyor!
 İskoçya'daki Dundee Üniversitesi'nde ekmek küfü üzerinde yapılan araştırmalar, ekmek küfünün pil teknolojisinde kullanılabileceğini gösterdi. Ekmek küfünün pilin daha uzun süreli kullanımı sağladığı görülürken, bu konuda önümüzdeki yıllarda piller ile birlikte ekmek küfü de kullanılabilir.
Daha Uzun Pil Ömrü!
Ekmek küfünün kullanıma başlanması ile birlikte pillerde çok daha uzun süreli kullanım mümkün duruma gelebilir. Şu an için çok temel düzeyde bulunan çalışmaların stabil hale gelebilmesi için zaman gerekse de bu gelecek adına oldukça umut verici.
Teknolojide standartlar her ne kadar yükselse de pil kullanımı konusunda kullanıcıların talepleri hala karşılanabilmiş değil. Bu konu nedeniyle pil üzerine özel çalışmalar yürütülürken, ekmek küfüyle ilgili yapılan son değerlendirmeler, bu konuda daha uzun pil kullanımının mümkün olabileceğini göste4rdi.
Çalışmalara katılan bilim adamı Geoffrey Gadd tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ekmek küf ile ilgili mükemmel ifadesi kullanılırken,teknoloji ile ekmek küfünün bir araya gelecek olması da ilginç bir çalışmanın ortaya çıkmasını sağlayacak.
Ekmek küfünde bulunan mantarın mevcut pillerdeki kimyasala göre çok daha iyi olduğu görülürken, bu alanda yapılacak yeni testler ile birlikte ekmek küflerinin pilin içerisine girmesi bekleniyor. Normal pillerdeki donanımlara göre ekmek küflerinin şarjı daha uzun süre tutabilmesi de bu konuda uzun süre kullanım sağlıyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

20 Mart 2016 Pazar

En İyi VPN Uygulamaları

Sansürsüz internet deneyimi yaşamak istiyorsunuz, ama sağlayıcınız buna izin vermiyor mu? O halde en iyi VPN uygulamalarından birini denemeniz gerekiyor.


En İyi VPN Uygulamaları
İnternetin çok büyük bir bölümüne hemen hemen her cihaz ile erişmek mümkün.

19 Mart 2016 Cumartesi

WhatsApp İndir - Son Sürüm WhatsApp Yükle

WhatsApp akıllı telefonların vazgeçilmez en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp hemen indir, ücretsiz sesli arama ve sms göndermenin tadını çıkar!


WhatsApp İndir - Son Sürüm WhatsApp Yükle
WhatsApp ile dilediğiniz kadar mesaj gönderimi ve alımı yapabilirsiniz. Uygulama yıllık çok düşük ücretle kullanabilirsiniz. İlk 6 ay ücretsiz olmak üzere daha sonraki her yıl

Engellenen Sitelere Giriş için IP Değiştirme VPN ve Proxy Programları


Ülkemizde sürekli yasaklanan web siteleri sayesinde VPN uygulamaları işimize yarayan en iyi programlar arasında yerini aldı.


Engellenen Sitelere Giriş için IP Değiştirme VPN ve Proxy Programları
VPN kelime anlamının açılımı olarak "Virtual Private Network" Türkçe anlamı ise sanal özel ağ olarak tercüme edilmektedir. Bu tür yazılımların temelinde internet trafiğinizi başka bilgisayarlar üzerinden yönlendirerek farklı bir coğrafi hedef üzerinden veri alış

TweetDeck için Twitter'dan kapatma kararı geldi.

Twitter TweetDeck’i Kapatmaya Hazırlanıyor!

Twitter sahte TT, sahte RT lere son verecek.


Twitter kullanıcılarının birden fazla hesabı yönetebildiği TweetDeck için Twitter'dan kapatma kararı geldi. işte konuyla ilgili detaylar


Twitter TweetDeck’i Kapatmaya Hazırlanıyor!
Twitter kullanıcılarının yoğun bir ilgi duyduğu ve birden fazla Twitter hesabını kontrolünün sağlandığı TweetDeck için firma radikal bir karar aldı. Windows işletim sistemlerine yönelik olarak alınan bu karar doğrultusunda artık program Windows işletim sistemlerinde kullanılamayacak. Kullanıcıların diğer işletim sistemlerinde

16 Mart 2016 Çarşamba

Sosyal Ağlarda Facebook, Twitter Instagram Hangisi Önde?


Mobil üzerinden kullanılan ve kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren artan kullanıcı sayısı ile ilgi odağı olan Instagram için istatistikler açıklandı.


Sosyal Ağlarda Instagram Fark Atıyor
Instagram için yapılan açıklamalarda Instagram’ın diğer sosyal ağlara fark attığı ortaya çıktı. Instagram için yapılan resmi açıklamalarda uygulamanın aylık 400 milyon kullanıcıya ulaştığı belirtilirken her gün yaklaşık 70 milyon kişinin uygulamaya giriş yaptığı ve aktif olarak kullandığı belirtildi. Dünya genelinde kullanılan Instagram için bu rakamları oldukça yüksek bulunurken yeni gelişmelerin ve tasarım değişikliklerin de yapılacağı belirtildi.
Yabancı bir kaynakta yayınlanan ve dünyaya duyurulan istatistiklerde pek çok ilginç noktada bulunuyor. Instagram'ı kullanan kişilerin cinsiyete göre oranlarında erkekler önde olurken bu oran yüzde 51 civarında. Fake hesapların da çok olmadığı Instagram'da mevcut hesapların sadece yüzde 8 i fake hesap olarak belirlenmiş durumda.
İstatistiklerde ön plana çıkan diğer bir detay ise uygulamanın genelde gençler tarafından kullanılması. Facebook ve Twitter'a göre çok daha genç bir neslin bulunduğu Instagram bu açıdan çok daha dinamik ve yenilikçi.
Instagram için yapılan gelecek planlamalarında ise uygulamanın sadece ABD'de 100 milyon kullanıcıyı geçmesi beklenirken Instagram’ın ünlüler tarafından da kullanılması uygulamanın daha popüler hale gelmesini sağlıyor. Öyle ki fotoğraf paylaşımından ziyade fotoğraflar altından yapılan yorumlar ile iletişim kurulmasını sağlayan Instagram pek çok kişinin ünlülere ulaşmasındaki önemli bir araç durumunda. 

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

13 Mart 2016 Pazar

Android N Nasıl Kurulur?

Google yeni Android sürümü Android N önizleme sürümünü indirmeye sundu. Peki Android N nasıl kurulur? Android One ve Nexus cihazlar için Android N kurulum rehberi karşınızda.


Android N Nasıl Kurulur? - Rehber
Android 6.0 Marshmallow sürümü henüz yüzde 2 seviyesinde kullanıma gelmişken, pek çok üst seviye cihazlara Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelmemişken, Google tarafından Android N önizleme sürümü hızlı bir şekilde

Android Dünyası - Android Market: Android N Özellikleri

Android Dünyası - Android Market: Android N Özellikleri: Android N Özellikleri Belli Oldu, İşte Detaylar! Android işletim sistemi için yeni bir sürümün geliştirilmesinin ardından tüm gözler bu ... Android N Özellikleri Belli Oldu, İşte Detaylar!Android cep telefonları Android Oyun,Android Uygulama,Android Müzik,Android Tema,Android Wallpaper,Android Gadgetiphone,iOS,uygulama,Font Maker,indir,download,cep,akıllı,telefon,mobil

10 Mart 2016 Perşembe

Gerçek Dünya Haritası




Dünya haritası, Dünya yüzeyinin tamamını herhangi bir harita projeksiyonu kullanarak gösteren haritadır.

Dünya haritaları çoğunlukla siyasi veya fiziksel olarak çizilir. Siyasi haritalar, ülkeler, bölgeler, sınırlar gibi varlıkları gösterir. Fiziksel haritalar ise yeryüzü şekillerini gösterir.



Bir projeksiyon kullanarak dünya yüzeyini resmeden haritalar, aslında üç boyutlu bir geoiti iki boyutlu bir yüzeye yansıtırlar. Dünya haritası için en çok kullanılan projeksiyon ise Merkatör projeksiyonudur.

Evet dünyanın şekli üstlerden basık bir küre şeklindedir (geoit) . Bu nedenden düz bir kağıt üzerine iki boyutlu çizildiğinde farklı görünür.

Eğer bu çizimde, genişleme ve daralmaları hesaplamadan aktarım yapılırsa ( Merkatör projeksiyonu ) alttaki gibi hepimizin aşina olduğu harita çıkacaktır.




Fakat eğer gerçek ölçüleri kağıt üstüne aktaracak olursak karşımıza farklı bir harita çıkacaktır. (Peter projeksiyonu)

Özel alanım için CNAME kaydı oluşturma

Alanınız Blogger haricinde bir şirkete kayıtlıysa, CNAME kaydı oluşturmak için aşağıdaki talimatları uygulamanız gerekir. Bu süreç, yeni satın alınan alanlar için yaklaşık 24 saat sürmektedir.

CNAME nedir?

CNAME veya Kanonik Ad, bir kullanıcının, web sayfalarınızı nerede bulacağını belirleyen, Alan Adı Sistemindeki (DNS) bir giriştir. CNAME'i, özel alanınızı blogunuzla ilişkilendirmek için kullanırsınız.

Windows 10 Mobil için Instagram Yayınlandı!

Instagram Beta uygulaması Windows 10 mobil cihazlar için yayınlandı.


Windows 10 Mobil için Instagram Yayınlandı!
Windows Phone platformundaki uygulamaların güncel ve diğer işletim sistemlerindeki kadar işlevli olmaması Windows Phone kullanıcıları olumsuz etkileyen nedenlerin

9 Mart 2016 Çarşamba

Monitörünüzün parlaklığını ve karşıtlığını ayarlama


Metnin okunabilirliğini iyileştirmek ve dijital resimlerin daha fazla basılmış gibi görünmelerini sağlamak için monitörünüzün parlaklık ve karşıtlığını ayarlayabilirsiniz.
Ekranınızın parlaklık ve karşıtlık ayarlarını yaparken sonuçları iyileştirmek için Ekran Renk Ayarı'nı kullanın. (Ekran

5 Mart 2016 Cumartesi

Bor ne işe yarar ?

Bor çok işe yarıyor

Bildiğimiz gibi bor Türkiye'de bol miktarda bulunmakta. Bor ne işe yarar ?


Bor çok işe yarıyor
YYÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim görevlilerinin, "borun uzamsal öğrenme, hafızayı pekiştirme ve anksiyete" üzerindeki etkisine yönelik çalışmaları olumlu sonuçlandı. Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Özdemir yaptığı açıklamada, günümüzde birçok bilim insanının mikro elementlerin beyin gelişimi

3 Mart 2016 Perşembe

Savaşları Gösteren Harita!

Wikipedia ve DPpedia verilerinden yararlanılarak tarihte yaşanmış savaşların gösterildiği interaktif bir harita hazırlandı. İşte ilgi çekici harita ve harita ile ilgili bilgiler.


Savaşları Gösteren Harita!
Gizmodo sitesinin aktardığı bilgiye göre, Nodegoat isimli veri yönetimi ve analiz sitesini hazırlayan programcılar Wikipedia ve DPpedia verilerine dayanarak tarihteki tüm savaşların gösterildiği bir

İnsan bedeni uzayda ne gibi değişikliklere uğrar ?


Uzayda insan nasıl etkilenir

İnsan bedeni uzayda ne gibi değişikliklere uğrar ? İnsan bedeni uzayda ne gibi değişikliklere uğruyor?


Uzayda insan nasıl etkilenir
Yerçekimsiz ortam bazı hastalıkların tedavisine iyi geliyor mu? Uzayda rekor kıran iki astronottan elde edilecek veriler, benzeri birçok sorunun cevabını sağlayacak. Amerikan astronotu Scott Kelly ve Rus kozmonotu Michail Kornijenko 27 Mayıs

2 Mart 2016 Çarşamba

Monitör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte monitörlerde artık sınıflara ayrıldılar. Sizler için günlük kullanım veya oyun için monitör alırken dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.


Monitör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günlük kullanım için monitör satın alan kullanıcıların büyük bir bölümü, özellik tarafında çok yüksek arayışlara girmiyorlar. Ancak konu oyun olunca, tepkime

iPhone'da gizli numaralar nasıl engellenir ?

iPhone'larda gizli numaraları nasıl engelleyebileceğinizi anlatıyoruz.


iPhone'da gizli numaralar nasıl engellenir ?
iPhone'da gizli numara ile arandığınız zaman 'Arayan Numara Yok' ekranı ile karşılaşırsınız. Gizli numara engelleme işlemi telefonunuzda bulunan bir işlem değildir.