Translate

İzleyiciler

30 Kasım 2013 Cumartesi

Google'ın girmesi yasak olan 10 yer!


İnternet arama motoru Google'ın yer haritası dünyada 10 bölgeye giremiyor.


google maps,google earth,Streew View,google,internet,haritaGoogle'ın yer haritasının bile sansüre uğradığı bu bölgelerde ABD, Rusya, Kuzey Kore ve Japonya gibi ülkelerin askeri üsleri bulunuyor.

İşte Google'ın bile giremediği 10 yer:

MINAMI TORISHIMA HAVAALANI, JAPONYA
Okyanusun ortasında üçgen şeklindeki bu küçük ada, oldukça ıssız görünüyor. Ama gerçek bundan çok farklı. Japonya ana karasına 2000 kilometre uzaklıktaki 1.5 kilometrekare büyüklüğündeki bu adada, bir havalimanı bulunuyor. Japon ordusu tarafından kullanılan bu havalimanına, güvenlik gerekçesiyle Google'ın yer haritasından ulaşılamıyor

HAARP, ABD

28 Kasım 2013 Perşembe

Twitter'dan yaş sınırı!



Twitter, yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte kullanıcıların alkol markalarının hesaplarını takip edebilmesi için yaş sınırı getirdi.

 Twitter kullanıcıları alkol markalarının hesaplarını takip edebilmek için açılan pencereden doğum tarihlerini belirtmek zorunda kalacak.

"Yap-boz" cep telefon için

Yap-boz telefon için Motorola'dan yeni adım!

 Akıllı telefonunuzun bileşenlerini aynı PC toplar gibi seçebilme fikri, gerçek olmak üzere!


motorola,Project Ara,Yap-bozMotorola'nın modüler cep rüyası Project Ara, firmanın attığı adımlarla gerçeğe dönüşmeye giderek yaklaşıyor. Firma, yaptığı duyuruda 3D yazıcı üreticisi 3D Systems ile Ara konseptini gerçeğe dönüştürmek üzere beraber çalışacağını duyurdu.
Project Ara'nın amacı, görünümünü ve işlemci, RAM, kamera gibi bileşenlerini rahatlıkla değiştirebileceğiniz bir telefon ortaya çıkarmak.

24 Kasım 2013 Pazar

Telefonlara yeni IQ oyunu.. İndir !


İnternet girişimciliği ve oyunlaştırma uzmanı Sadok Kohen’in üzerinde aylardır çalıştığı sosyal matematik oyunu NumerIQ, oyun severlerle buluştu.


NumerIQ,IQ,oyun,zeka,Sadok Kohen,telefon,tablet,iphoneBeta sürecini Finlandiya pazarında tamamlayan oyun 1 ay içerisinde ücretsiz board oyunları kategorisinde birinciliğe yükselmişti. NumerIQ, bu başarısının ardından artık App Store’lar aracılığıyla tüm dünyadaki oyun severlere ulaşıyor. 

Basit matematik işlemleri üzerine kurulu olmasına rağmen kurgusal olarak dünyada eşi benzeri olmayan yepyeni bir board oyunu deneyimi yaşatan NumerIQ, oyunculara hızlı düşünme ve konsantrasyon yetilerini kullandırtarak zihni mantıksal işlem gücü açısından geliştirecek nitelikte.  
7’den 70’e her matematik severin bayılarak oynayabileceği NumerIQ, geliştirilen farklı oyun modları sayesinde, oyuncuların kendi kendileriyle yarışırken arkadaşlarına karşı bire bir olarak da kendilerini sınamalarını sağlıyor. Oyunun turnuva modu sayesinde herkes tüm dünyaya matematik zekâsı ile meydan okuyabiliyor. 

Unutulmaz oyunlar tarayıcıda geri döndü!


Unutulmaz oyunlar tarayıcıda geri döndü!

Anonymous Game,Developers,Sierra,Kings QuestBir dönemin efsane oyun serisini aklınızdan atamadıysanız, onu tarayıcınızda oynamaya hazırlanın!


Sierra bir zamanların en önemli adventure oyun firmalarından biriydi. Üzerinden çok zaman geçti, pek çok kişi Sierra'nın adını unuttu ama asıl unutulmayan Sierra'nın imza attığı oyunlar. Quest serilerinin hemen hepsi ayrı ayrı büyük başarı yakaladı ve milyonlarca oyuncuya ulaştı. Piyasaya çıkmalarının üzerinden yıllar geçen King's Quest gibi oyunların verdiği keyif bugün bile hala oyuncuların hafızalarında çok taze. O dönemleri kaçırdıysanız ya da eski günleri anmak istiyorsanız şanslısınız çünkü Sierra'nın King's Quest serisini oynamak hala mümkün. İşte kaynaklar...

Twitter'a ait entrikayla örülmüş 4 sır aydınlandı!..


Facebook’un ‘The Social Network’ (Sosyal Ağ) kitabı/filmi varsa artık Twitter’ın da ‘Hatching Twitter’ı var. New York Times yazarı Nick Bolton’un kaleminden çıkan kitap, ‘Dev marka nasıl doğdu?’dan daha fazlası. Hazırsanız kuş cıvıltıları eşliğinde, ihaneti ihtirası bol, yeni bir pembe dizi başlıyor.

The Social Network,Hatching Twitter,Jack Dorsey,Mark Zuckerberg Entrikayla örülmüş, güç kokan, milyon dolarlık, sürükleyici bir hikâye arıyorsanız artık dizileri boş verin, kafanızı Silikon Vadisi’ne çevirin. Bir avuç ABD’li üniversite gencin evlerinin garajında yarattıkları her dijital markanın altından bugün sürükleyici, ‘juicy’ bir malzeme çıkıyor. Bakınız: Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship, and Betrayal. Kitap, tam da isminin hakkını veren cinsten: Paranın, gücün, arkadaşlığın, ihanetin gerçek hikâyesi. Yazar Nick Bilton’a göre kitabın derinliklerindeyse büyük, acıklı bir yalnızlık yatıyor: “Twitter, tıpkı Facebook gibi, bilgisayar ekranı karşısında çürümeye mahkûm asosyal gençlerin hayata karışmak, yabancılarla yakınlaşmak için buldukları bir çıkış yolu aslında.”

23 Kasım 2013 Cumartesi

İşte yeni WhatsApp



İşte yeni WhatsApp
Apple'ın iOS 7'yi yayınlamasıyla yenilenmesi beklenen WhatsApp sonunda arayüzünü değiştiriyor. 
 
 WhatsApp

22 Kasım 2013 Cuma

En Komik İŞSİZLER caps ve paylaşımları uygulaması



Türkiye'nin en güncel ve en iyi En Komik İŞSİZLER caps ve paylaşımları uygulamasında tam tamına 30 tane facebook, 10 blog, 5 site olmak üzere 45 tane siteden son dakika İŞSİZLER paylaşımlarını çekip size her 15 dakikada bir bildirir. İŞSİZLER ile ilgili ne varsa bu uygulamada sizlerle.

En güzel İŞSİZLER, Komik Videolar, Kamera Şakaları, Arap Kamera Şakaları, Rus Kamera Şakaları, Japon Kamera Şakaları ve Korkunç Kamera Şakaları..
Uygulama Yeni Özellikleri:
  • Full Content (Tam içerik) akışlar ile daha net karikatürler

Türkiye'nin ilk akıllı ev telefonu!


Türk Telekom yeni akıllı ev telefonu E4'ü tanıttı.


Türk Telekom,ev,sabit,telefon,akıllı,E4,androidTürk Telekom da akıllı telefon işine giriyor. Bu sabah saatlerinde yeni akıllı ev telefonu E4'ü duyuran Türk Telekom ev telefonlarında da radikal değişikliğe gitmiş oldu. Android işletim sistemiyle çalışan E4'le ilgili konuşan Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
4 inç'lik ekranıyla dikkat çeken E4 1.3 GHz çift çekirdekli ARM işlemciden güç alıyor. WiFi, Bluetooth teknolojilerinin yanı sıra microUSB bellek yuvasına da sahip olan E4'ün toplam hafızası 32 GB'a kadar yükseltilebiliyor.
AkTTar uygulaması sayesinde ev telefonundaki rehber numaraları otomatik olarak E4'e aktarılabiirken, TTNET'in online TV servisi Tivibu Cep uygulaması da telefonla beraber geliyor.

En Komik Baaddin Karikatürleri uygulaması


Türkiye'nin en güncel ve en iyi En Komik Baaddin Karikatürleri uygulamasında tam tamına 30 tane facebook, 10 blog, 5 site olmak üzere 45 tane siteden son dakika Baaddin karikatürlerini çekip size her 15 dakikada bir bildirir. Baaddin ile ilgili ne varsa bu uygulamada sizlerle. En güzel baaddin karikatürleri, Mümessil Baaddin, Galatasaraylı Baaddin gibi Ufuk Ersoy karikatüristin çizmiş olduğu bu hayali karaktere ait ne varsa bu uygulamada sizlerle!

Son günlerde Facebook ve Twitter'da sürekli paylaşılan bir karikatür var. Uykusuz Dergisi karikatüristi Uğur Gürsoy'un kaleminden çıkan Baaddin karikatürü hızla yayılıyor. Ancak belirtmek gerekir ki bu karikatürün her ne kadar çizeri Uğur Gürsoy olsa da, bu karikatürü kullanarak kullanıcıların yazdıklarını alıp toplayan Baaddin sayfasının sahipleriyle bir ilgisi yok. İşte Facebook fenomeni Baaddin'den seçmecelerinin olduğu Baaddin Karikatürleri uygulaması içerikleri:
 
İşte bu mükemmel uygulamanın özellikleri

Twitter takip açığı kapatıldı


  2 gün itibariyle Android ve bluestacks limitsiz takipçi açığı kapatıldı.



Sosyal medya devi Twitter'da son  günlerde yaşanan sorunlar yeni güncellemelerin habercisiydi.
Twitter yetkilileri uzun süredir sınırsız takip açığını kapatmak için çalıştı.

21 Kasım 2013 Perşembe

Android'in Dolphin Browser geri geldi. Bedava İndir


Gece modu Dolphin Browser'a geri döndü!
Android'in en sevilen tarayıcısı güncellendi; bakın yeni sürüm, kullanıcılara ne getirdi...


Android,Browser,Dolphin Browser,gece modu, tarayıcıAndroid'in en sevilen tarayıcılarından Dolphin Browser'a yeni bir güncelleme geldi. Android kullanıcılarının web'de çok pratik ve hızlı şekilde dolaşmasını sağlayan Dolphin Browser'ın yeni sürümü ile tarayıcının tasarımını kullanıcı kendi keyfine göre değiştirebiliyor.

Ayrıca bir diğer önemli özellik de tarayıcının gece modu. Akşam saatlerine girildiğinde gece moduna geçen tarayıcı, akşamları daha parlak ekrana ihtiyaç duyulmadığı için pilden tasarruf edecek şekilde, koyu renkli bir tarayıcı tasarımına geçiyor. Gündüzleri ise güneş ışığı altında ekranı seçmek için daha güçlü ekran ışığına ihtiyaç duyulduğu için beyaz fon üzerine tasarlanmış Dolphin tarayıcı geri dönüyor.

Güneş tepetaklak mı olacak ?!


NASA, güneşin manyetik alanındaki ters kutuplaşma nedeniyle birkaç hafta içinde baş aşağı döneceğini duyurdu.


uzay,yıldız,gezegen,galaksi,evren,dünya,güneş,ay,nasa,Bu olay güneş sistemi boyunca dalgalanma etkileri yaratacak.
Kulağa bir doğal felaket gibi gelmesine karşın bu olay nedeniyle paniğe gerek olmadığı belirtiliyor.
Güneş, her 11 yılda bir manyetik kuzey ve güney kutuplarını kendi iç mekanizması aracılığıyla değiştiriyor.
Uzmanlar bu mekanizma hakkında fazla bilgiye sahip değiller.
Ancak bu değişimin uydu ve radyolarda yayın kesinitisine neden olan jeomanyetik fırtınlar yaratabileceği belirtiliyor.
NASA, geçtiğimiz ağustos ayında bu değişimin dört ay içersinde gerçekleşeceğini, ancak kesin tarih vermenin mümkün olmadığını duyurmuştu.


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

6 Kasım 2013 Çarşamba

İnternet forumları ya da sohbet odalarının etkileri


İnternet sohbeti gençleri nasıl etkiliyor
Uzmanlar internet forumları ya da sohbet odalarının olumlu etkileri olabileceğine dikkat çekiyor ve olumsuz etkileri yüzünden bunların gözardı edilmemesini, tam aksine kullanılmasını öneriyorlar

5 Kasım 2013 Salı

Programları yüklemeden çalıştırmanın yolu!


Popüler programları kurmakla uğraşmadan direkt olarak indirip çalıştırmak, bu aracın işi!


Zero Install,yazılım,program,download,indirTaşınabilir programlar, istediğiniz yere kolayca götürebilmeniz ve sizi yükleme işiyle uğraştırmaması açısından oldukça faydalılar. Taşınabilir programlardan oluşan USB belleğinizi oluştururken size yardımcı olacak bir araç ise Zero Install. Araç, listesindeki en popüler programları "yüklemeden" çalıştırmanıza yardımcı oluyor.

Araç içerisinde bulunan uygulama mağazasında Audacity'den Notepad++'a birçok popüler uygulama bulunuyor. Zero Install, bu uygulamaları indirip yükleyebildiği gibi güncelleyebiliyor da. Zero Install'u programlarınızı eşitleyecek şekilde yapılandırmanız da mümkün, bu sayede programlarınızın her makinenizde güncel olmasını sağlayabilirsiniz.

İndirin: Zero Install



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Twitter, halka arz fiyatını güncelledi. İşte yeni fiyatı!


twitter,sosyal medya,vine,tweet,internet,Twitter, 17 ile 20 dolar arasında olacağı söylenen halka arz fiyatını güncelledi.

Facebook'un ardından borsaya açılacak ikinci sosyal medya sitesi olan Twitter, 17 ile 20 dolar arasında olacağı söylenen halka arz fiyatını 23-25 dolar aralığına yükseltti.

San Francisco merkezli  mikroblog sitesi Twitter, halka arzındaki hisse fiyatını 23-25 dolar seviyesine çıkardı.
Daha önce yapılan açıklamalarda, Twitter hisselerinin 17-20 dolar arasında olacağı ve halka arzdan toplamda 1.4 milyar dolar elde edilmesinin planlandığı belirtilmişti.

Chrome zararlıları bulup engelleyecek!


chrome,google,internet,arama motoru,web tarayıcı,browser Chrome'un geliştirici sürümlerinde ortaya çıkan bu yenilik, bakın kullanıcılara ne sunacak...

Google, web tarayıcısı Chrome ile antivirüs yazılımınızın yakalayamadığı zararlıları işaretleyip engellemeye hazırlanıyor.

Chrome'un geliştirme sürümü "Canary"de ortaya çıkan yenilik, indirilen dosyada herhangi bir zararlı algılanması halinde ekranın altındaki indirme bölümünde küçük bir uyarı gösteriyor. Google'ın günde 10.000 yeni web sitesini engelleyen "Safe Browsing" işlevine gelen bir yenilik olan bu yeni teknoloji, indirdiğiniz dosyaların web tarayıcınızı modifiye etmesine engel olmayı amaçlıyor.

Google, özel dersleri 'Google Helpouts' hizmeti



Google, özel dersleri internet ortamına taşıdı.

Google, bu hafta uygulamaya soktuğu yeni hizmetiyle, yabancı dilden grafik tasarıma kadar her konudan eğitmenleri özel ders almak isteyenlerle internet üzerinden canlı video aracılığıyla buluşturuyor.

Telefonunuz suya düşerse ya da ıslanırsa, işte onu kurtarmanın yolu...



Suya düşen cebinizi kurtarmanın yolu!
Telefonunuz suya düşerse ya da ıslanırsa, işte onu kurtarmanın sihirli yolu...
Cep telefonlarınızın veya hassas elektronik cihazlarınızın üzerine su döküldüğü, ya da suya düştüğü olmuştur. Bu durumda çoğu kullanıcı, cihazı saç kurutma makinesine tutmak gibi yanlış çözümlere başvurabiliyor. Böyle bir çözüm, nemi daha derinlere iterek işi kötüleştirebiliyor. İşte cep telefonunuz veya elektronik cihazınız ıslandığında onu kurtarmak için yapabilecekleriniz.